<<<——– ΣΤΗ ΦΩΤΟ: Ο Γιώργος Μακρής με τον τεχνικό διευθυντή του Ατρομήτου, Γιάννη Αγγελόπουλο
Παρελθόν για τον ΑΟ Κέρκυρα αποτελεί ο Γιώργος Μακρής, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ατρόμητο Αθηνών. Ο 26χρονος χαφ-μπακ χθες Τρίτη ταξίδεψε στην πρωτεύουσα και συζήτησε με τους ιθύνοντες της ΠΑΕ του Περιστερίου (οι οποίοι τον είχαν προσεγγίσει εδώ και μερικές μέρες), και ήρθαν σε συμφωνία για συνερ4γασία δύο ετών.
«Η ΠΑΕ Ατρόμητος βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Γιώργου Μακρή. Ο ποδοσφαιριστής βρέθηκε σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών παρουσία του Τεχνικού Διευθυντή της ομάδας Γιάννη Αγγελόπουλου», αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας του Περιστερίου για το πρώτο της μεταγραφικό απόκτημα.
Από την πλευρά του, ο Μακρής δήλωσε στο σάιτ του Ατρόμητου: « Είναι ένα νέο ξεκίνημα κι ένα βήμα παραπάνω για μένα στην καριέρα μου. Εύχομαι να έχω υγεία και να δικαιώσω τους ανθρώπους που με επέλεξαν. Αυτό που μέτρησε στην απόφασή μου για να καταλήξω στον Ατρόμητο είναι η άριστη οργάνωση αλλά και οι συνθήκες που παρέχει για να αφοσιωθείς στο ποδόσφαιρο. Είναι ένα υγιές σωματείο, η νοοτροπία του οποίου και οι φιλοδοξίες του με καλύπτουν απόλυτα. Εκείνο που μπορώ να υποσχεθώ στους φιλάθλους του Περιστερίου είναι ότι κάθε φορά θα δίνω το 100% του εαυτού μου μέσα στο γήπεδο».
Η αποχώρηση του Γιώργου Μακρή αποτελεί σημαντική απώλεια για την κερκυραϊκή ομάδα, αφού χάνει έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή. Βέβαια, μόλις τελείωσε η σαιζόν οι άνθρωποι των «Φαιάκων» εκδήλωσαν στον Καβαλιώτη παίκτη την επιθυμία τους να παραμείνει στο ρόστερ και του έκαναν σχετική πρόταση, δεδομένου ότι έληγε το συμβόλαιό του, αλλά εκείνος, ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, έκανε (όπως είχε δικαίωμα) τη δική του επιλογή.
Ο Γιώργος Μακρής είχε έρθει στην κερκυραϊκή ομάδα το περασμένο καλοκαίρι, αποτελώντας επιλογή του Μπάμπη Τεννέ. Ο παίκτης προέρχονταν από τον Πιερικό, με τον οποίο είχε αγωνιστεί για δύο χρόνια στη Β’ Εθνική, άρα λοιπόν η ένταξή του στον ΑΟ Κέρκυρα, δηλαδή σε μία ομάδα της Σούπερ Λιγκ, ήταν ένα σημαντικό και ανοδικό βήμα στην καριέρα του.
Ο Καβαλιώτης ποδοσφαιριστής ήταν αποφασισμένος να διεκδικήσει την καθιέρωση στη βασική εντεκάδα των «κυανέρυθρων», κάτι που κατάφερε να πετύχει, αλλά έπειτα από σκληρή δουλειά και μεγάλη προσπάθεια. Στα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ ξεδίπλωσε το πλούσιο ταλέντο του και ήταν σταθερά από τους κορυφαίους σε απόδοση παίκτες της κερκυραϊκής ομάδας, βοηθώντας τη σημαντικά τόσο στην παραμονή στη μεγάλη Κατηγορία, όσο και στην πολύ καλή πορεία στο Κύπελλο Ελλάδας. Στο Πρωτάθλημα είχε 27 συμμετοχές, ενώ στο Κύπελλο είχε 4, με ένα γκολ (στο 0-1 μέσα στη Βέροια).
Πέραν της τεράστιας αγωνιστικής προσφοράς του στην ομάδα, δεν δημκιούργησε κανένα απολύτως πρόβλημα στα αποδυτήρια, αλλά αντιθέτως κοίταζε τη δουλειά του και παράλληλα έκανε μόνο φίλους εντός κι εκτός γηπέδου, κερδίζοντας τη συμπάθεια όλων χάρη στον άψογο και χαμηλών τόνων χαρακτήρα του.
Ο Γιώργος Μακρής φρόντισε να «εφαρμόσει» κατά γράμμα αυτά που είχε υποσχεθεί το προηγούμενο καλοκαίρι. Θυμίζουμε πως τις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής του ΑΟ Κέρκυρα τις είχε κάνει στο σάιτ aokerkyra.com, τονίζοντας ότι… «Θα δουλέψω και θα κάνω ό,τι μπορώ για να δικαιώσω τον προπονητή και τη Διοίκηση για την επιλογή τους και να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης τους».
Τούτο το διάστημα ο Μακρής απολαμβάνει τις διακοπές του στο νησί των Φαιάκων και σε λίγες μέρες θα μεταβεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καβάλα. Σημειώνεται πως πρόκειται για τον έβδομο παίκτη που αποχωρεί τον τελευταίο καιρό από τον ΑΟΚ, μετά τους Επστάιν, Μονιάκη, Ρίκκα, Αποστολίδη, Δ. Ιωάννου και Μακρυδημήτρη.
Χρήστος Γραμμένος