Όπως είχε γράψει το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (22/1) το CORFUCORNER.GR, οι ιθύνοντες της ΑΕ Φαιάκων σκόπευαν να προσφύγουν στα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου, προσβάλλοντας το κύρος του αγώνα της ομάδας με τον ΠΑΟ Κορακιάνας, όπου είχαν νικήσει οι (τυπικά) φιλοξενούμενοι με σκορ 0-1.
Πράγματι, χθες Δευτέρα το απόγευμα εκπρόσωποι της «Ένωσης» επισκέφθηκαν τα γραφεία της ΕΠΣ Κέρκυρας και κατέθεσαν ένσταση στην Γραμματεία της διοργανώτριας αρχής.
Σύμφωνα με τους ανθρώπους της ΑΕ Φαιάκων,, κατά τον έλεγχο που έγινε μετά την λήξη του σαββατιάτικου ντέρμπι, διαπιστώθηκε ότι 6 ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ αγωνίστηκαν δίχως να έχουν το δικαίωμα. Πρόκειται για εκείνους που νόσησαν πρόσφατα από κορωνοϊό και των οποίων (βάσει του νέου Υγειονομικού Πρωτοκόλλου) οι καρτέλες υγείας, με την εξέταση του καρδιολόγου, θα έπρεπε να έχουν ανανεωθεί. Οι συγκεκριμένοι αθλητές, όμως, έπαιξαν με τις παλιές (προ νόσησής τους) καρτέλες, άρα αγωνίστηκαν αντικανονικά.
Με αυτή του την προσφυγή, το σωματείο της Κάτω Κορακιάνας επιδιώκει να κατακυρωθεί υπέρ του «στα χαρτιά» το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, κάτι το οποίο εφ΄0οσον συμβεί, θ’ αλλάξει εντελώς τα δεδομένα στην κορυφή της βαθμολογίας του Βορείου Ομίλου της Α’ Κατηγορίας.
Πολλοί, πάντως, έχουν στραμμένο το βλέμμα τους σε μια άλλη υπόθεση, που αφορά το μεγάλο ντέρμπι του Νοτίου Ομίλου της Super League 2 μεταξύ Λεβαδειακού – Καλαμάτας, που διεξήχθη πρόσφατα. Το εν λόγω ματς είχε τελειώσει ισόπαλο 0-0, ωστόσο ο σύλλογος της Βοιωτίας υπέβαλλε ένσταση, υποστηρίζοντας πως στην σύνθεση της «Μαύρης θύελλας» υπήρχαν ποδοσφαιριστές χωρίς αναθεωρημένες τις καρτέλες υγείας τους. Η εκδίκαση αναμένεται να γίνει στις επόμενες μέρες και στην περίπτωση που η ομάδα της Λιβαδειάς δικαιωθεί και της κατακυρωθεί ο αγώνας, τότε μάλλον η απόφαση θ’ αποτελέσει δεδικασμένο και «μπούσουλα» για τις υπόλοιπες περιπτώσεις, όπως π.χ. αυτή της ΑΕ Φαιάκων με ρον ΠΑΟ Κορακιάνας. Εάν, όμως, η ένσταση του Λεβαδειακού απορριφθεί, τότε κατά πάσα πιθανότητα την ίδια τύχη υα έχει και η υπόθεση του συλλόγου της Κάτω Κορακιάνας.
Παράγοντας της ΑΕ Φαιάκων, με τον οποίο επικοινωνήσαμε, μας ανέφερε ότι εφόσον η ομάδα του δεν δικαιωθεί από την ΕΠΣΚ και δεν κερδίσει «στα χαρτιά» το παιχνίδι, τότε θα εξεταστεί σοβαρά ρο ενδεχόμενο να «κυνηγηθεί» περεταίρω το θέμα, προσφεύγοντας στην ΕΠΟ.
• Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ