Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League να απαλλάξει τον ΑΟ Κασσιώπη/Κέρκυρα, προκάλεσε την οργή του μέλους της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ειρήνης Μαρούπα, που ήταν μεταξύ εκείνων που είχαν υπογράψει το πόρισμα-εισήγηση για αποβολή της ομάδας από το Πρωτάθλημα.
Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον δημοσιογράφο Άρη Ασβεστά, η γνωστή (από τις συχνές εμφανίσεις της στην τηλεοπτική εκπομπή «Η Δίκη στον ΣΚΑΪ») δικηγόρος και επί σειρά ετών στέλεχος της ΕΕΑ, τα «έχωσε άγρια» στη Λίγκα, την οποία χαρακτήρισε ως «ομαδούλα» και «παρεάκι» που κάνει ό,τι της κατεβαίνει στο κεφάλι, ενώ τα… σκάγια της «πήραν» και την ΕΠΟ.
Μεταξύ άλλων, η κυρία Μαρούπα ανέφερε:
«Βοά ο τόπος όλος για μία εγκληματική οργάνωση. Γι’ αυτό το πράγμα θα πράξουμε και θα έπρεπε να είχαμε ήδη πράξει. Εμένα αυτή είναι η φιλοσοφία μου από το 2011. Τότε, είχα μιλήσει με τον κύριο Φάκο, που ήταν ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, και αποπέμφθηκε κακήν κακώς, γιατί ο άνθρωπος έκανε εξαιρετική δουλειά με τον άλλο εισαγγελέα, τον κύριο Αντωνακάκη. Ήταν άνθρωποι πεντακάθαροι, που ήθελαν να βάλουν σε μια σειρά τα πράγματα. Είχα συνεννοηθεί μαζί τους να μας δώσουν τη δικογραφία στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, για να επιληφθούμε όλων όσων περιείχε η δικογραφία και όχι μόνο για Μπέο και Ψωμιάδη, σε Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα, που πήγαν “άκλαυτοι”. Έπρεπε η κάθαρση να φτάσει μέχρι το τέλος. Δεν μπορούμε να φτιάχνουμε αποδιοπομπαίους τράγους. Όσον αφορά την υπόθεση της Κέρκυρας, που απαλλάχθηκε από την Πειθαρχική της Super League, ο νόμος λέει ότι τα πορίσματα της Επιτροπής μας είναι απολύτως δεσμευτικά. Τώρα, αυτοί έχουν το αυτεξούσιο και το αυτοδιοίκητο. Και λειτουργούν σαν μια “ομαδούλα”, για να μην την πω “εγκληματική οργάνωση”, γιατί περιμένουμε να υπάρξει βούλευμα, μετά την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί και τους περιοριστικούς όρους που έχουν επιβληθεί από τον ανακριτή. Αλίμονο, όποιος είναι “παρεάκι”, να σκεπάζει τις δικές του τις βρωμιές και να βγάζει μόνο του απέναντι τις βρωμιές, οι οποίες είναι και λιγότερες. Τώρα, αν αυτοί έχουν καταλάβει ότι μπορούνε μια απόφασή μας να την παίρνουν και να την πετάνε στα σκουπίδια, κάποιο λάθος έχουν κάνει και θα δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε. Το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ήταν δεσμευτικό και δεν έπρεπε η Πειθαρχική να μπει στην ουσία και να εκδικάσει την υπόθεση. Το λέει ο νόμος, όχι εγώ. Διαφορετικά, γιατί να υπάρχει ο αθλητικός νόμος; Αλίμονο, δηλαδή. Να κανονίζει η ΕΠΟ ποιανού μαγαζί είναι. Που όλοι ξέρουμε ποιανού μαγαζί είναι. Ας το κανονίζει, λοιπόν, μόνη της, να έχει τον κλειστό κύκλο της, τα “παιδιά” τα δικά της να τα ωφελεί και τους άλλους να τους έχει απέναντι και να τους δημιουργεί προβλήματα πάντα. Και αυτό να το λέμε “ελληνικό ποδόσφαιρο”. Αυτό δεν θα το αφήσουμε έτσι και θα το φτάσουμε μέχρι το τέλος. Αυτή είναι η θέση μου, όλα αυτά τα χρόνια που υπηρετώ αμισθί την Επιτροπή. Ακούγεται ότι μετά την απαλλαγή της Κέρκυρας, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ο κύριος Κοντονής, θα παρέμβει και θα επιβάλει κυρώσεις στη Super League. Και καλά θα κάνει. Αυτή η πολιτεία θα πρέπει κάποτε να έχει νόμους. Και με τους νόμους αυτούς να πορεύεται. Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι του κατεβαίνει στο κεφάλι».
• Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ















