• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
Ακόμα μια σπουδαία εμφάνιση με τη φανέλα της Ουντινέζε, στο Πρωτάθλημα της Serie A, πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Ορέστης Καρνέζης.
Την περασμένη Πέμπτη (25/9), στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής, η Ουντινέζε πήρε μεγάλο «διπλό» μέσα στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, επικρατώντας της Λάτσιο με σκορ 1-0. Ήταν το τρίτο παιχνίδι στο οποίο ο διεθνής Έλληνας τερματοφύλακας δεν δέχθηκε γκολ και στις κριτικές του ιταλικού Τύπου απάσπασε την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των ποδοσφαιριστών της νικήτριας ομάδας.
Χαρακτηριστικά της εξαιρετικής παρουσίας του Καρνέζη στον συγκεκριμένο αγώνα, είναι τα ακόλουθα πολύ εγκωμιαστικά σχόλια των ΜΜΕ της γειτονικής χώρας:
«Είναι η ευχάριστη έκπληξη στο ξεκίνημα της σαιζόν για την Ουντινέζε. Συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Εμπνέει εμπιστοσύνη στα μετόπισθεν, είναι πάντα έτοιμος και δεν διστάζει να βάλει φωνές στους αμυντικούς του. Πρόσφερε ασφάλεια στην άμυνα και είχε σωστές αντιδράσεις σε δύσκολες καταστάσεις. Ήταν πειστικός. Δεν έκανε κάποια εξαιρετικά δύσκολη επέμβαση, αλλά οι αμυντικοί έχουν το κεφάλι τους ήσυχο μαζί του κι αυτό δεν είναι μικρό πράγμα».
Η νίκη επί της Λάτσιο, ήταν η τρίτη για την Ουντινέζε, σε σύνολο τεσσάρων αγωνιστικών, καθώς προηγήθηκαν τα εντός έδρας «τρίποντα» με 2-0 επί της Έμπολι στην πρεμιέρα και 1-0 επί της Νάπολι την 3η αγωνιστική, ενώ μεσολάβησε και η εκτός έδρας ήττα από τη Γιουβέντους με 2-0, τη 2η αγωνιστική. Σε όλα αυτά τα ματς, ο κερκυραϊκής προέλευσης γκολκίπερ αγωνίστηκε βασικός.