Πρόβλημα με το… καλημέρα προέκυψε σχετικά με το έργο του καινούργιου αγωνιστικού χώρου στο ΕΑΚ Κέρκυρας, αφού η δημοπρασία αναβλήθηκε.
Όπως γράφουμε σε άλλη στήλη της της ιστοσελίδας μας, σήμερα Τρίτη προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την ανάδειξη της μειοδότριας εταιρίας η οποία θα αναλάβει το συγκεκριμένο έργο, του οποίου σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το αρχικό κόστος είναι 530.000 ευρώ.
Το πρωί, λοιπόν, οι ενδιαφερόμενες εταιρίες παραβρέθηκαν στη ΓΓΑ, αλλά υπήρξαν ενστάσεις και δημιουργήθηκε ένταση, με αποτέλεσμα η διαδικασία να μην προχωρήσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε πρόταση από κάποια εταιρία για να αναλάβει το έργο με έκπτωση 60%, δηλαδή να φτιάξει τον ολοκαίνουργιο αγωνιστικό χώρο του Εθνικού Σταδίου Κέρκυρας με μόλις 215.000 ευρώ περίπου. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των υπολοίπων ενδιαφερομένων κι έτσι δεν συνεχίστηε η δημοπρασία.
Η εξέλιξη αυτή είναι αρνητική, αφού το θέμα του καινούργιου γηπέδου πηγαίνει πίσω και θα καθυστερήσει να γίνει. Πάντως. δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η ΓΓΑ να προβεί σε απευθείας ανάθεση του έργου, δηλαδή χωρίς τη διενέργεια διαγωνισμού, ώστε να μην προκύψουν νέα κωλύματα και οι εργασίες να ξεκινήσουν οσονούπω.
Χρήστος Γραμμένος