Με σκορ 5-2 ηττήθηκε ο ΑΟ Κέρκυρα από τον Πανιώνιο στον αγώνα που διεξήχθη το Σάββατο στο καταπληκτικό προπονητικό κέντρο της αθηναϊκής ομάδας, το «Απήλιον», στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Νέων Under 20 της Σούπερ Λιγκ.
Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι «βαρύ» για τους «κυανέρυθρους», αλλά ήρθε μάλλον φυσιολογικά, αφού στο ματς αυτό αγωνίστηκαν αποδεκατισμένοι. Ο προπονητής Γιάννης Χονδρογιάννης δεν είχε στη διάθεσή του έξι ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι πέντε είναι βασικοί. Συγκεκριμένα, απουσίαζαν για διάφορους λόγους οι Ευθυμίου, Βιόπουλος, Μάμαλος, Χότζας, Χ. Μίαρης και Σπ. Μίαρης.
Έτσι λοιπόν, ο τεχνικός των «Φαιάκων» δεν μπόρεσε να συμπληρώσει αποστολή και πήρε μαζί του στην Αθήνα μόλις 16 παίκτες, που αγωνίστηκαν όλοι πλην των Θεόδοτου και Κατσαρού. Εξάλλου, ο Πατινιώτης, που πέτυχε και γκολ, έπαιξε με πυρετό και στο β’ ημίχρονο βγήκε διότι αδυνατούσε να συνεχίσει.
Οι γηπεδούχοι ουσιαστικά «καθάρισαν» τον αγώνα από το πρώτο 35λεπτο, όταν προηγήθηκαν με 3-0. Το σκορ άνοιξε στο 17′ με τον Ντουνη, για να ακολουθήσουν δύο γκολ (στο 29 και στο 35′) από τον Σκουρτάι. Στο 41′ ο Θανάσης Πατινιώτης μείωσε με κεφαλιά σε 3-1 και με αυτό το σκορ τελείωσε το πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη, και συγκεκριμένα στο 72′, ο Μπουζας έκανε το 4-1, ενώ στο 78′ ο Γιώργος Βλάχος μείωσε σε 4-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο ίδιος. Τέλος, στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού (91′) ο Σμυρλής διαμόρφωσε το τελικό 5-2.
Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Τάσος Παπαπέτρου από την ΕΠΣ Αθηνών, παρατήρησε με κίτρινη κάρτα μόνον ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου και συγκεκριμένα τους Τσουβαλτσίδη (στο 39) και Βλάχο (στο 47′).
Να σημειωθεί ότι λόγω της απουσίας και των δύο τερματοφυλάκων της κερκυραϊκής ομάδας, δηλαδή του Ευθυμίου και του Σπ. Μίαρη, κάτω από τα γκολπόστ κάθισε ο 15χρονος Γιώργος Ντάικος, γιος του παλαίμαχου πορτιέρο του ΑΟΚ, Σπύρου Ντάικου.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ανέστης, Σπυρόπουλος, Κούρος, Κ. Γκεζο, Διαμαντόπουλος, Μιμηγιάννης (60′ Ζυγογιάννης), Ντουνη, Τσουβαλτσίδης (64′ Σμυρλής), Σκουρτάι (80′ Πολλαλης), Βλάχος, Μπουζας
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ: Ντάικος, Γεωργακόπουλος, Αρμένης, Μπράτος, Μεσημέρης (52′ Νάος), Κουρής (69′ Χ. Λαμπρόπουλος), Καψής, Ανυφαντής, Βλάχος, Πατινιώτης (65′ Πολύζος), Κουλούρης.
Χρήστος Γραμμένος