Την κυανέρυθρη φανέλα του ΑΟ Κέρκυρα θα φοράει στο εξής ο Ίβιτσα Μαϊστόροβιτς, ο οποίος αποτελεί το έκτο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μετά τους Μακρή, Μίχο, Στολτίδη, Περνία και Καλαντζή.
(Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ)
Ο Γερμανός (με κροατική καταγωγή) μπακ-χαφ έμεινε πρόσφατα ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα και αμέσως βρέθηκε στο… στόχαστρο των «Φαιάκων». Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών είχαν αίσια κατάληξη και σήμερα Δευτέρα ο παίκτης ήρθε στην Κέρκυρα και το απόγευμα υπέγραψε συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας, άρα η συνεργασία του θα τελειώσει στις 30/6/2011.
Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής θα ενσωματωθεί στην ομάδα το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ
Ο Ίβιτσα Μαϊστόροβιτς (Ivica Majstorović, στα γερμανικά) γεννήθηκε στις 20/9/1981 στη Γερμανία από γονείς Κροάτες μετανάστες. Αγωνίζεται στις θέσεις του στόπερ και του αμυντικού χαφ, έχει ύψος 1,86 και βάρος 83 κιλά.
Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σε παιδική ηλικία στα τσικό της Μπάγερν Μονάχου. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στα παιδικά και εφηβικά τμήματα διαφόρων συλλόγων: της Γκάρτενσταντ Τρούντερινγκ (SV Gartenstadt Trudering), της Ροζενχάιμ, (TSV 1860 Rosenheim) και της Ουντερχάχινγκ (SpVgg Unterhaching), έως το 2001.
Το 2001 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στην Ουντερχάχινγκ, με την οποία αγωνίστηκε για έξι σαιζόν: πέντε στη δεύτερη και μία στην τρίτη Κατηγορία του γερμανικού Πρωταθλήματος. Το 2007 υπέγραψε στον Πανιώνιο, όπου ήταν προπονητής ο συμπατριώτης του, Έβαλντ Λίνεν. Έκανε ντεμπούτο στη Σούπερ Λιγκ στις 2/9/2007 και σχεδόν αμέσως πήρε θέση στη βασική ενδεκάδα. Ήταν από τους βασικούς συντελεστές της κατάκτησης της 5ης θέσης τη σαιζόν 2007-2008 και της επιτυχημένης πορείας μέχρι τους ομίλους στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Σκοράρει σπάνια, αλλά ιστορικό έμεινε το γκολ που πέτυχε στα τελευταία λεπτά του αγώνα εκτός έδρας επί της Αούστρια, με το οποίο ο Πανιώνιος νίκησε 1-0 κι έμεινε «ζωντανός» στο παιχνίδι της πρόκρισης.
Αλλά και την περίοδο 2008-2009 αποτέλεσε βασικό στέλεχος της ομάδας της Νέας Σμύρνης, παρά την αποχώρηση του Λίνεν.
Το καλοκαίρι του 2009 έληξε το συμβόλαιό του με τον Πανιώνιο και υπέγραψε μονοετές στον ΠΑΣ Γιάννινα, με τη φανέλα του οποίου τη σαιζόν που πέρασε αγωνίστηκε στη Σούπερ Λιγκ και πριν από λίγες ημέρες (στις 30 Ιουνίου) έμεινε ελεύθερος, για να καταλήξει στην κερκυραϊκή ομάδα.