- 02/07/2022
Κράτησε ακόμη πέντε ο ΠΑΟΚ - 02/07/2022
Με Αστέρα Πετριτή η Α΄ Φάση του Κυπέλλου Ελλάδας - 01/07/2022
Και του χρόνου με Χρήστο Φακιολά η Άφρα - 01/07/2022
«Μήλον της Έριδος» ο Λάμπρος Πολύζος! - 30/06/2022
Το Σάββατο Αστέρας Λιαπάδων και ΓΕΠ συζητούν για συνεργασία - 30/06/2022
Ξεκίνησε η συντήρηση του χλοοτάπητα στο γήπεδο της Λευκίμμης - 30/06/2022
ΚΡΙΚΕΤ: Από 1η Σεπτεμβρίου η έναρξη της Εθνικής Ακαδημίας - 30/06/2022
Ανανέωσε και ο Άρης Γαστεράτος με τον Άγιο Νικόλαο - 30/06/2022
Κάτοικοι Άνω Κορακιάνας παραμένουν οι Πετρόγιαννης & Γκουτζαμάνης - 30/06/2022
Ευχαριστήρια ανακοίνωση της Ακαδημίας του Θιαναλιακού
Στην Α’ Κατηγορία ο Αυγερινός, 1-0 τον Φαίακα Μαραθιά

• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
• Φωτογραφίες: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΥΔΗΣ
Ο Αυγερινός Βαλανειού κέρδισε με σκορ 1-0 τον ΑΟΚ Φαίακα Μαραθιά και πανηγύρισε τον προβιβασμό του στην Α' Κατηγορία της ΕΠΣ Κέρκυρας.
Την Κυριακή (11/5) διεξήχθη στο ουδέτερο ενωσιακό γήπεδο του Κανονιού ο Τελικός των play-offs της Β' Κατηγορίας, όπου αναμετρήθηκαν τα σωματεία που στην κανονική περίοδο κατέλαβαν τη 2η θέση στον Όμιλό τους. Σε ένα δυνατό και αμφίρροπο παιχνίδι, η τυπικά γηπεδούχος ομάδα του Αντώνη Κορακιανίτη μπόρεσε να πετύχει ένα γκολ και να νικήσει εκείνη του Σπύρου Στούπα, και να πάρει το εισιτήριο της ανόδου.
«Χρυσός» σκόρερ του συγκροτήματος της βόρειας Κέρκυρας ήταν στο 52ο λεπτό ο αρχηγός του, ο Μάριος Κυριάκης, ο οποίος δέχθηκε πάσα από τον Αντώνη Κυριάκη και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου (44') ο Βασίλης Νικομάνης είχε κάθετο δοκάρι από πλευράς ομάδας του Μαραθιά, η οποία ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Σπύρου Νικομάνη στο 89' με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Λίγο πριν τελειώσει το ματς, δημιουργήθηκε ένταση στην κερκίδα, καθώς οι φίλοι του Φαίακα Μαραθιά διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή.
Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Χρήστος Μουχλιανίτης, ο οποίος είχε για βοηθούς τους Γιάννης Κρασάκη και Αντώνη Καλυβιώτη.
Ο Αυγερινός Βαλανειού αποτελεί το τρίτο σωματείο που πετυχαίνει την άνοδο από τη Β' Κατηγορία στην Α', μετά τους Πρωταθλητές των δύο Ομίλων που προβιβάστηκαν απευθείας, δηλαδή τον Αστέρα λιαπάδων από τον Βόρειο και την Corfu FC από τον Νότιο.
Όσον αφορά τον ηττημένο της Γ' Φάσης των play-offs, τον Φαίακα Μαραθιά, θα ανεβεί στην επόμενη Κατηγορία μόνο στην περίπτωση που ο Πρωταθλητής της ΕΠΣΚ, ο ΑΟ Σιναράδων, κερδίσει την άνοδο στη Γ' Εθνική, μέσω της διαδικασίας των μπαράζ όπου μετέχει.