Εξαιρετικά «βαρύ» χρηματικό πρόστιμο (πολύ άνω του αναμενόμενου) επέβαλλε η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ στα δύο «αφεντικά» της ΕΠΣ Κέρκυρας, τον Παναγιώτη Ποζίδη (ΦΩΤΟ ΠΑΝΩ) και τον Γιώργο Κουλόπουλο (ΦΩΤΟ ΚΑΤΩ), οι οποίοι -όπως αποκαλύπτει το CorfuCorner.gr- καλούνται να πληρώσουν το ποσό των 6.000 ευρώ!
Στον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης, είχε ασκηθεί πειθαρχική δίωξη, διότι πριν από ένα χρόνο (τον Αύγουστο του 2017), μέσω ανακοίνωσης που είχαν εκδώσει και υπογράψει, είχαν εξαπολύσει δριμεία επίθεση στην Ομοσπονδία, με αφορμή την καρατόμηση του Νίκου Πουλημά από τον πίνακα διαιτητών της Super League. Τη συγκεκριμένη κίνηση των κ.κ. Ποζίδη και Κουλόπουλου, είχαν καταγγείλει στην ΕΠΟ, τόσο το μέλος της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. της ΕΠΣΚ, Γεράσιμος Κουλούρης, όσο και τα αντιπολιτευόμενα εξωδιοικητικά στελέχη, Γιάννης Βλαχόπουλος, Σπύρος Ασπιώτης και Γιάννης Μακαντάνης.
Η Επιτροπή Δεοντολογίας, κάλεσε τον Κιλκισιώτη δάσκαλο και τον Πυργιώτη τσαγκάρη για να δώσουν εξηγήσεις αναφορικά με το (προσβλητικό για την Ομοσπονδία) περιεχόμενο της ανακοίνωσής τους και τις δυσμενείς τους κρίσεις προς αυτήν. Η απολογία τους, έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της ΕΠΟ, στο Πάρκο Γουδί, πριν από 4,5 μήνες (την Πέμπτη 29 Μαρτίου), παρουσία του δικηγόρου τους. Ωστόσο, τα λεγόμενα και οι ισχυρισμοί των δύο παραγόντων, δεν έπεισαν!
Έτσι, πριν από μερικές μέρες, η Επιτροπή «έβγαλε» απόφαση, με τον… πέλεκυ να είναι ιδιαίτερα βαρύς για τους Παναγιώτη Ποζίδη και Γιώργο Κουλόπουλο! Όπως πληροφορηθήκαμε, λοιπόν, έκαστος τιμωρήθηκε με χρηματική ποινή ύψους 3.000 ευρώ, ενώ καλούνται να καταβάλουν επιπλέον 200 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα, συν την πληρωμή του δικηγόρου τους, που είναι 2.500 ευρώ (αλήθεια, γιατί πήγε τόσο η υπεράσπιση;). Δηλαδή, το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 8.700 ευρώ, που όμως σίγουρα ξεπερνά τις 9.000 ευρώ, αν συμπεριλάβουμε και τα έξοδα της αεροπορικής μετακίνησης προς και από την Αθήνα.
Εδώ, μας γεννάται η εξής εύλογη απορία: Άραγε, τα λεφτά αυτά θα πληρωθούν από την τσέπη των κ.κ. Ποζίδη και Κουλόπουλου, που είχαν την… φαεινή ιδέα «να κάνουν…νταηλίκια κα να τα χώσουν» στην ΕΠΟ, παρότι γνώριζαν ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τον Κανονισμό; Ή μήπως το… μπουγιουρντί θα πληρωθεί από το ταμείο της ΕΠΣΚ, όπερ σημαίνει πως θα το φορτώσουν στα τοπικά σωματεία της Κέρκυρας, που δεν φταίνε σε τίποτα;
Να αναφέρουμε και κάτι ακόμη. Πριν από περίπου δέκα μήνες, όταν το CorfuCorner.gr είχε γράψει (δημοσιεύοντας και τα σχετικά έγγραφα) για την πειθαρχική δίωξη που είχε ασκήσει η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ στους Παναγιώτη Ποζίδη και Γιώργο Κουλόπουλο, οι τελευταίοι είχαν εκδώσει μια κατάπτυστη και συκοφαντική ανακοίνωση κατά της ιστοσελίδας μας, προσπαθώντας να διαψεύσουν το ρεπορτάζ μας (το οποίο είχε δημοσιεύσει και Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ). Τώρα όμως που έφαγαν την… κατραπακιά, τι έχουν να μας πουν; Έχουν το θάρρος να μας ζητήσουν μια συγγνώμη ή μήπως θα πρέπει να κινηθούμε δικαστικά για να το πράξουν;
Για να μην αναφερθούμε και στην προ κάποιων ημερών κίνηση του Προέδρου της Ένωσης, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, να προσβάλει το site μας, χαρακτηρίζοντάς μας ως «ντουβάρια και κακομοίρηδες», επειδή γράψαμε με επιχειρήματα τα «κακώς κείμενα» της Διοίκησης Ποζίδη. Εύγε σου δάσκαλε, για το επίπεδό σου! Καλή καρδιά, και ας μας βρίζεις! Αλλά όπως λένε… «Μας κράζεις; Μας θαυμάζεις»!!!
Εν κατακλείδι, η… βαρύγδουπη σφαλιάρα που έφαγαν από την ΕΠΟ ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣΚ, πέραν του ότι είναι πρωτοφανές και πρωτόγνωρο γεγονός για τα κερκυραϊκά δεδομένα, εκθέτει και ντροπιάζει επιπλέον την Ένωση στο πανελλήνιο!!!
• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ