• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
• Συνεργασία: ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
Το εισιτήριο για τον Τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Κέρκυρας πήρε ο Όλυμπος, κερδίζοντας στην έδρα του τον ΑΟ Παξών με σκορ 4-0, στον επαναληπτικό αγώνα της Ημιτελικής Φάσης, που διεξήχθη την πρωτομαγιά (Μ. Τετάρτη 1/5 ) στο γήπεδο της Καλλιθέας Καναλίων.
Το συγκρότημα του Άκη Πανδή έκανε μια τεράστια και σπάνια ανατροπή, αφού στο πρώτο παιχνίδι, στις 20 Μαρτίου, είχε ηττηθεί στους Παξούς με σκορ 3-0 και είχε βρεθεί με την… πλάτη στον τοίχο!
Στο γήπεδο του Ολύμπου βρέθηκε πολύς κόσμος, περίπου 350 φίλαθλοι, με την ατμόσφαιρα να είναι ενθουσιώδης, τόσο από τους φίλους της γηπεδούχου ομάδας, όσο και από τους περίπου 50 της φιλοξενούμενης, που έκαναν αισθητή την παρουσία τους.
Στο αγωνιστικό σκέλος, η πρόκριση των Ολύμπιων μόνο εύκολη δεν ήταν, αφού τα τρία από τα τέσσερα γκολ τους τα πέτυχαν στο τελευταίο εικοσάλεπτο!
Η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε επιθετικό μονόλογο των γηπεδούχων, οι οποίοι από το ξεκίνημα μπήκαν δυνατά και αποφασιστικά στον αγωνιστικό χώρο, με σκοπό να φέρουν… τούμπα το «βαρύ» γι’ αυτούς αποτέλεσμα του πρώτου ματς. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο, με σκοπό να διαφυλάξουν το υπέρ τους σημαντικό προβάδισμα με 3-0, ενώ από ‘κει και πέρα προσπαθούσαν να βγουν σε αντεπιθέσεις, δίχως όμως θετική κατάληξη, καθώς ο αρχηγός του Ολύμπου, Τάσος Παππάς «καθάριζε» τα πάντα στην άμυνά του, όντας μαζί με τον Σπύρο Γραμμένο οι κορυφαίοι σε απόδοση παίκτες του αγώνα.
Ως ένα σημείο, η τακτική που ακολούθησε ο Παντελής Παπαδιώτης αποδείχθηκε σωστή, διότι μέχρι το 70′ η ομάδα του έχανε μόνο με 1-0 κι έδειχνε να έχει στο… τσεπάκι τη μεγάλη πρόκριση. Ωστόσο, στο φινάλε οι Παξινοί κατάρρευσαν! Σε ένα ματς όπου η διαφορά της Κατηγορίας που χωρίζει τους δύο αντιπάλους ήταν ιδιαίτερα εμφανής, με τους γηπεδούχους να είναι πολύ ανώτεροι, να δείχνουν πως βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση και να υπερτερούν σημαντικά σε ποιότητα κι εμπειρία. Υπενθυμίζουμε ότι στα Πρωταθλήματα των δύο σωματείων, τα οποία ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, ο μεν Όλυμπος είχε καταταγεί στη 2η θέση του 5ου Ομίλου της Δ’ Εθνικής, ο δε ΑΟ Παξών είχε τερματίσει 2ος στην Α1′ τοπική Κατηγορία της ΕΠΣΚ.
Η ομάδα του Άκη Πανδή, αφού έχασε ορισμένες καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, μπόρεσε στην εκπνοή του, σε ένα κομβικό χρονικό σημείο, να ανοίξει το σκορ. Ήταν στο 42ο λεπτό, όταν ο πολύπειρος Νίκος Ανδριώτης (ο οποίος αγωνίστηκε ως δεύτερος κυνηγός, πίσω από τον Γιώργο Ιωνά) αξιοποίησε τη σέντρα του Κώστα Κονόμη και με ωραίο γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 1-0.
Στην επανάληψη, ο Όλυμπος συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο δεν μπορούσε να παραβιάσει εκ νέου την εστία του Χαράλαμπου Μπογδάνου. Αυτό συνέβη ως το 71ο λεπτό. Διότι σε εκείνο το χρονικό σημείο ήρθε το 2-0. Ύστερα από νέα σέντρα του Κώστα Κονόμη από τα δεξιά, η άμυνα των Παξών έδιωξε ασθενώς τη μπάλα, η οποία στρώθηκε στον Κώστα Γκερέκο κι αυτός με σουτ, σχεδόν από το ύψος του πέναλτι, την έστειλε στα δίχτυα.
Από ‘κει και μετά, το παιχνίδι μετετράπη σε… ροντέο, αφού πλέον ο Όλυμπος χρειάζονταν ακόμη ένα γκολ ώστε να ισοφαρίσει το σκορ της πρωτης αναμέτρησης και να πάει το ματς στην παράταση. Ωστόσο, στο 77′ οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να πάθουν τεράστια ζημιά! Κι αυτό επειδή σε εκείνο το λεπτό οι Παξινοί έχασαν τη μοναδική τους μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα. Έφτασαν μια ανάσα στο να μειώσουν σε 2-1 και ουσιαστικά να «κλειδώσουν» την πρόκριση. Συγκεκριμένα, ο Χριστόφορος Πετσάλης έφυγε στην κόντρα και με σουτ έστειλε τη μπάλα σύριζα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Λευτέρη Πισσιάνη. Ο μεσοεπιθετικός των φιλοξενούμενων παραλίγο να αναδειχθεί σε… δήμιο του Ολύμπου, αφού στο πρώτο παιχνίδι είχε σκοράρει δύο φορές.
Ο χρόνος κυλούσε και το 2-0 παρέμενε. Το σκορ αυτό έδινε την πρόκριση στους Παξινούς και η αγωνία στο γήπεδο του Ολύμπου είχε φτάσει στο… κόκκινο, με τους γηπεδούχους -όπως ήταν λογικό- να τους κυριεύει το άγχος.
Οι Ολύμπιοι, όμως, συνέχισαν να πιέζουν και αυτό τους δικαίωσε, αφού στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης πέτυχαν τα δύο γκολ που χρειάζονταν!
Το 3-0 σημειώθηκε στο 85′, όταν ο Μιχάλης Κονισπολιάτης επιχείρησε το βολέ από τα αριστερά κι έξω από την περιοχή, «καρφώνοντας» τη μπάλα στα δίχτυα του τέρματος της φιλοξενούμενης ομάδας.
Η… λύτρωση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 89′. Ο Γρηγόρης Στρατηγός έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Σπύρος Γραμμένος έπιασε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Χαράλαμπου Μπογδάνου και κατέληξε στα δίχτυα, για να γίνει με αυτό τον τρόπο το 4-0.
Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους Ολύμπιους να πανηγυρίζουν έξαλλα για την επιτυχία τους, έχοντας κάνει την επική ανατροπή, ενώ οι Παξινοί έμειναν με την πίκρα, καθώς έφτασαν στην πηγή, αλλά έμειναν… διψασμένοι! Εδώ να επισημάνουμε ότι και οι τρεις αλλαγές παικτών που πραγματοποίησε ο Παντελής Παπαδιώτης ήταν αναγκαστικές.
Στον Τελικό της διοργάνωσης ο Όλυμπος θα αντιμετωπίσει τον Οδυσσέα Αυλιωτών, ο οποίος στον άλλο διπλό Ημιτελικό απέκλεισε την Ολυμπιάδα Καρουσάδων. Να σημειωθεί ότι στο γήπεδο του Ολύμπου βρέθηκε ο προπονητής της ομάδας των Αυλιωτών, ο Τάσος Μουζακίτης, ώστε να παρακολουθήσει το παιχνίδι.
Ο Κώστας Γιούργας διαιτήτευσε την αναμέτρηση, έχοντας για βοηθούς τους Θωμά Βλάσση και Θεοχάρη Σκορδίλη.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΟΛΥΜΠΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (Άκης Πανδής): Πισσιάνης, Κονόμης, Βλάσσης, Μυρίλλας, Παππάς Τ., Στρατηγός, Γκερέκος, Γραμμένος, Ιωνάς, Ανδριώτης, Κονισπολιάτης. (Αγωνίστηκαν και οι: Μπαλανίκας, Πανδής Φ.).
ΑΟ ΠΑΞΩΝ (Παντελής Παπαδιώτης): Μπογδάνος Χαρ., Σοφός, Κεραμάρης, Βλαχόπουλος, Κουλούρης, Ζενεμπίσης, Κόκκινος, Λιώνης, Πετσάλης, Γιαννούλης Π., Βαρότσης. (Αγωνίστηκαν και οι: Μπογδάνος Νικ., Μακρής Σπ., Μακρής Ιωάν.).