Η απόφαση του μέχρι πρότινος Προέδρου του ΑΟ Κάβου, Δημήτρη Κάντα, να θέσει υποψηφιότητα για μέλος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕ Λευκ΄μμης, στο οποίο κι εξελέγη στις αρχαιρεσίες της περασμένης Κυριακής (29/5), φαίνεται να δρομολογεί σημαντικές εξελίξεις στο… στρατόπεδο των «μπορντώ»!
Και δεν εννοούμε μόνο το ότι θα πρέπει να βρεθεί ο διάδοχος του κ. Κάντα στον προεδρικό θώκο του Κάβου, αλλά κυρίως το γεγονός ότι τα δύο σωματεία εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο της μεταξύ τους στενής συνεργασίας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CORFUCORNER.GR, οι δύο πλευρές συζητούν την μετατροπή του Κάβου σε θυγατρικό σωματείο της Λευκίμμης, να γίνει δηλαδή αναπτυξιακό της τμήμα, προκειμένου ν’ αποτελεί το «σκαλοπάτι» ανάμεσα στην Ακαδημία της ΑΕΛ και την «πρώτη» ομάδα.
Το πλάνο αυτό, αναμένεται «να τεθεί επί τάπητος» κατά την πρώτη συνεδρίαση του καινούργιου Δ.Σ. της «Βασίλισσας», το απόγευμα του ερχόμενου Σαββάτου (4/6). Εάν κι εφόσον υπάρξει συμφωνία και «προχωρήσει» η συνεργασία, τότε θα γίνει αξιολόγηση του υφιστάμενου έμψυχου δυναμικού του ΑΟ Κάβου, ενώ στην ομάδα θα ενσωματωθούν και παιδιά από τα τμήματα υποδομής της ΑΕ Λευκίμμης.
Όσον αφορά, τώρα, την Κατηγορία στην οποία θα λάβουν μέρος του χρόνου οι «μπορντώ», στην περίπτωση που γίνει το deal με τους Λευκιμμιώτες, είναι κάτι που ακόμη δεν έχει συζητηθεί. Στην περίπτωση που ο σύλλογος αποφασιστεί να συμμετάσχει σε Κατηγορία κατώτερη της Α1′, τότε μάλλον θα προταθεί στην ΑΕ Φαιάκων να τον αντικαταστήσει και να καταλάβει την θέση του.
Να διευκρινίσουμε ότι όλα τα ανωτέρω αποτελούν προς το παρόν σκέψεις κι εκτιμήσεις. Θα περιμένουμε τις επίσημες αποφάσεις, για να μπορέσουμε να μιλήσουμε πιο τεκμηριωμένα.
• Ρεπορτάζ: ΕΛΙΝΑ ΝΕΡΗ
“DELPHI” restaurant & apartments, στον Άγιο Γόρδιο. Ιταλική – μεσογειακή – ευρωπαϊκή κι ελληνική κουζίνα, κατάλληλη για χορτοφάγους, με πιάτα χωρίς γλουτένη. Κάθε Τετάρτη και Σάββατο βράδυ υπάρχει ζωντανό ελληνικό μουσικό πρόγραμμα, με τους Τάσο Κασταμονίτη και Σπύρο Κορακιανίτη. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26610-53710.