Το περασμένο σαββατοκύριακο έπεσε η αυλαία στο Πρωτάθλημα της Α1′ τοπικής Κατηγορίας και από τα αποτελέσματα που ήρθαν, επήλθε μια μικρή… ανακατάταξη στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα.
Τόσο οι Παξοί του Σωτήρη Σαρκαβάζη, όσο και ο Ολυμπιακός του Σάββα Σιδερόπουλου κατέκτησαν πολύτιμες εκτός έδρας νίκες, πήραν «διπλά»… σωτηρίας! Οι Παξινοί στο Δημοτικό Στάδιο της Λευκίμμης συνέτριψαν με 6-1 το Κοντόκαλι, ενώ οι Μαντουκιώτες επικράτησαν άνετα με 3-0 επί του Ποσειδώνα Αγ. Μάρκου, στο γήπεδο Παλαιοκαστριτών. Έτσι, οι Παξοί και ο Ολυμπιακός έφτασαν τους 34 βαθμούς και κατετάγησαν στην 8η και 9η θέση αντίστοιχα, παραμένοντας στην Κατηγορία. (Στη μεταξύ τους ισοβαθμία υπερτερούν οι Παξινοί).
Βάσει προκήρυξης, ο 9ος Ολυμπιακός θα έπρεπε να παίξει στα play-out με το 12ο Κοντόκαλι, αλλά το μπαράζ δεν θα γίνει, διότι η βαθμολογική τους διαφορά είναι άνω τον 6 πόντων, και συγκεκριμένα είναι 15. Έτσι, οι Κοντοκαλιώτες υποβιβάζονται απευθείας στην Α’ Κατηγορία, ακλουθώντας τον Κρόνο Αργυράδων και τον Αλκίνοο.
Ο χαμένος της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της Α1′ ήταν ο Ποσειδώνας Αγ. Μάρκου, ο οποίος μετά την ήττα του από τον Ολυμπιακό έπεσε δύο θέσεις και κατετάγη 10ος. Η ομάδα του Ανδρέα Κοσκινά θα παίξει στα play-out με τον Ατρόμητο Στρογγυλής που τερμάτισε στην 11η θέση, αφού η βαθμολογική διαφορά των δύο σωματείων είναι στους 6 πόντους (33 β. με 27 β.).
Ο Ατρόμητος του Μανώλη Ροκίδη χάρις στην ισοπαλία (0-0) που έφερε στην έδρα του (γήπεδο Αγίου Ματθαίου) με την Ολυμπιάδα Καρουσάδων του Κώστα Νέτη, πήρε… παράταση στο όνειρο της σωτηρίας, μέσω μπαράζ.
Στο ζευγάρι των play-out μεταξύ Ποσειδώνα – Ατρόμητου, η ομάδα του Αγίου Μάρκου θα έχει πλεονέκτημα, διότι κατετάγη ψηλότερα, και χρειάζεται μία νίκη, ενώ το συγκρότημα της Στρογγυλής χρειάζεται δύο. Σημειώνουμε ότι το μπαράζ θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο, που θα ορίσει η ΕΠΣΚ, αφού η έδρα του Ποσειδώνα (το γήπεδο Κοντοκαλίου) έχει «σφραγιστεί» από την Ένωση.
Να αναφέρουμε εδώ ότι τους τρεις αγώνες στους οποίους υπήρχε βαθμολογικό κίνητρο (δηλαδή Ποσειδώνας – Ολυμπιακός, Κοντόκαλι – Παξοί και Ατρόμητος – Ολυμπιάδα), η ΕΠΣΚ τους είχε ορίσει να διεξαχθούν την ίδια ημέρα (Σάββατο) και με κοινή ώρα έναρξης (16:00), για ευνόητους λόγους.
Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα ματς της 26ης αγωνιστικής ήταν αδιάφορα βαθμολογικά. Να σημειώσουμε μόνον ότι ο πρωτοπόρος Όλυμπος έκλεισε νικηφόρα τη σαιζόν, επικρατώντας στην έδρα του επί του ΟΦΑΜ με σκορ 3-0. Η ομάδα του Γιάννη Γκαμπέτα κατέκτησε με χαρακτηριστική άνεση τον τίτλο στην Α1′, ανακηρύχθηκε Πρωταθλήτρια του νομού μας και φυσικά προβιβάζεται στη Δ’ Εθνική. Σημειωτέον ότι στο σαββατιάτικο παιχνίδι υπήρχε εορταστική ατμόσφαιρα, ενώ στους Ολύμπιους απονεμήθηκε το κύπελλο του Πρωταθλητή από τον πρόεδρο της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της ΕΠΣΚ, Αντώνη Αλεξάκη.
Χρήστος Γραμμένος