Το πρώτο και αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή του στον Τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Κέρκυρας πραγματοποίησε ο Ερασιτέχνης ΑΟ Κέρκυρα, έπειτα από την εκτός έδρας νίκη του μέσα στο Περιβόλι επί της Αναγέννησης με 2-1, στην πρώτη μεταξύ τους ημιτελική αναμέτρηση που διεξήχθη την Τετάρτη (8/2).
Σε ένα παιχνίδι όπου και οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν έχοντας σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα (και ειδικά οι γηπεδούχοι, που έκαναν μόλις μία αλλαγή), οι «μικροί» του ΑΟΚ κατάφεραν να πάρουν το «διπλό» και να αποκτήσουν το πλεονέκτημα. Η ομάδα αποτελούνταν από παίκτες της Under 20 (ο Θανάσης Πατινιώτης δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, διότι είναι επαγγελματίας), ενώ ο μοναδικός από την Under 17 που έπαιξε ήταν ο Σίμος Φωτεινός, που μπήκε ως αλλαγή, κάνοντας ντεμπούτο.
Για το συγκρότημα του Γιάννη Χονδρογιάννη, η επιτυχία θεωρείται σπουδαία, από τη στιγμή μάλιστα που από πάρα πολύ νωρίς (από το 7′) αγωνίζονταν με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Χρήστου Αρμένη. Στο πρώτο ημίχρονο η Αναγέννηση (που πρωταγωνιστεί στην Α1′ Κατηγορία) ήταν πολύ καλύτερη, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες, ενώ στην επανάληψη ο ΑΟΚ ισορρόπησε, παρότι υστερούσε αριθμητικά, και παρόλο που ο Χονδρογιάννης από το πρώτο μέρος (35′) είχε χάσει και τον Κώστα Γεωργακόπουλο, ο οποίος τραυματίστηκε.
Ο Ερασιτέχνης ΑΟ Κέρκυρα προηγήθηκε στο σκορ μόλις στο 4ο λεπτό. Έπειτα από πολύ όμορφο συνδυασμό μεταξύ Χανδρινού, Σγούρου, Γεωργακόπουλου και Κρητικού, τελικός αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Γιώργος Γαρδικιώτης, ο οποίος με σουτ έκανε το 0-1. Στο 7′ ήρθε η αποβολή του Αρμένη, με απευθείας κόκκινη κάρτα, για εξύβριση αντιπάλου, και δύο λεπτά αργότερα (στο 9′) έγινε η ισοφάριση για την ομάδα του Γιάννη Κουρή. Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε χέρι του Ερρίκου Κουρή και ο Απόλλωνας Βάγιας δεν αστόχησε από τα έντεκα μέτρα, φέρνοντας το ματς στα ίσα.
Στη συνέχεια, η Αναγέννηση Περιβολίου πίεσε και είχε δύο δοκάρια, στο 28′ με τον Γιάννη Μήτσουλη και στο 33′ με τον Άκη Μπράτο. Το νικητήριο γκολ, ωστόσο, ήρθε στην επανάληψη, από πλευράς φιλοξενούμενων, με τον Λευτέρη Σγούρο να σκοράρει στο 70′ με πολύ ωραίο πλασέ και να διαμορφώνει το τελικό 1-2.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο ο Σπύρος Κολυτάς, με βοηθούς τον Μιχάλη Στόικο και τον Τάσο Αυθίνο.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ (Γιάννης Κουρής): Νάος, Γ. Μίαρης, Ν. Μίαρης, Κ. Μήτσουλης, Κουλούρης, Ι. Μήτσουλης, Βάγιας, Σουλάνης (75′ Απ. Μίαρης), Μπράτος, Π. Μίαρης, Βάσσιος
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Χονδρογιάννης): Ευθυμίου, Κωστελέτος, Αρμένης, Ερ. Κουρής, Μεντής, Κούδας, Χανδρινός (88′ Φωτεινός), Κρητικός, Γεωργακόπουλος (35′ λ.τρ. Μπαλανίκας), Σγούρος, Γαρδικιώτης (60′ Γρηγοράκης).
* Το αποτέλεσμα στον άλλο ημιτελικό αγώνα, στο γήπεδο της Αχαράβης, Θιναλιακός – Κασσιώπη 0-2.
* Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν την Τετάρτη 22/2, με ώρα έναρξης τις 14:45.
Χρήστος Γραμμένος
