Ο Αχιλλέας Νυμφών πέτυχε την πρώτη νίκη του στο φετινό Πρωτάθλημα της Α1′ τοπικής Κατηγορίας, καθώς στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του Βορείου Ομίλου, επιβλήθηκε στην έδρα του της Ολυμπιάδας Καρουσάδων με 3-1, παρόλο που στο μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου έπαιζε με παίκτη λιγότερο.
Το παιχνίδι έγινε χθες Κυριακή (25/10), στο Δημοτικό γήπεδο Νυμφών, με το «συγκρότημα» του Μανώλη Ροκίδη να προηγείται στο 11ο λεπτό με σουτ του Στάθη Παουλίνη μέσα από την περιοχή. Στο 41′ ο Φίλιππος Παναγιωτίδης εκμεταλλεύτηκε το άτσαλο και απρόσεκτο γύρισμα ενός αντιπάλου αμυντικού προς τον τερματοφύλακά του, πρόλαβε να «τσιμπήσει» την μπάλα και να κάνει το 2-0, με το οποίο «έκλεισε» το πρώτο μέρος.
Και περνάμε στην επανάληψη. Στο 60′ ο διαιτητής Πέτρος Νικόπουλος απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Κώστα Νικολάου της γηπεδούχου ομάδας, που -σημειωτέον- είχε μπει ως αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα, αντί του Δημοσθένη Μπάνου. Και σαν να μην έφτανε αυτό, αμέσως (στο 62′) οι (ανανεωμένοι και άπειροι) Καρουσαδίτες του Γιάννη Καλούδη μείωσαν σε 2-1 με γκολ του Άκη Βιτουλαδίτη και «ξαναμπήκαν» στο ματς.
Στην συνέχεια, το ντέρμπι του βορρά μετατράπηκε σε… ροντέο, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Εν τέλει οι Νυμφιώτες, παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα, κατάφεραν στο 88′ να σκοράρουν για τρίτη φορά, με ωραία ατομική ενέργεια και πλασέ του Αλέξανδρου Κωστελέτου από πλάγια θέση, «γράφοντας» το 3-1.
• Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ














