Επιβλητική εμφάνιση πραγματοποίησε στην έδρα του ο Αστέρας Πετριτή, συντρίβοντας με 5-0 την Ολυμπιάδα Καρουσάδων, η οποία -σημειωτέον- από πολύ νωρίς βρέθηκε να παίζει με δέκα ποδοσφαιριστές.
Η αναμέτρηση διεξήχθη χθες Κυριακή (10/11), στο Δημοτικό γήπεδο Πετριτή, για την 7η αγωνιστική της Α1′ Κατηγορίας ΕΠΣ Κέρκυρας. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Κώστας Μάμαλος (που στο πρώτο ημίχρονο ήταν εκπληκτικός!) «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Ολυμπιάδας και στο 5′ οι Πετριτιώτες κέρδισαν πέναλτι, για ανατροπή του Κώστα Μάμαλου από τον Παναγιώτη Προβατά. Την μπάλα στην άσπρη βούλα έστησε ο ίδιος ο Μάμαλος, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων, Τάσο Γαλάνη.
Στο 16ο λεπτό άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες μέσα στο αγωνιστικό τερέν, αφού ο Παναγιώτης Προβατάς αντίκρισε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα του διαιτητή Κώστα Γιούργα (η πρώτη ήταν στην φάση του πέναλτι). Όπως φάνηκε στην συνέχεια, η αποβολή αυτή επηρέασε πολύ τους Καρουσαδίτες του Γιάννη Χονδρογιάννη.
Ο… χορός των γκολ άρχισε στο 25′, όπου ο Κώστας Μάμαλος έκανε με σουτ το 1-0 για τον Αστέρα, ενώ στο 30′ ο ίδιος παίκτης με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων. Έτσι, οι δύο ομάδες αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια, με το «συγκρότημα» του Βασίλη Ξάνθη να προηγείται με 2-0.
Το… νερό είχε πλέον μπει στο αυλάκι για τους «κόκκινους» του Πετριτή, οι οποίοι στο 60′ έφτασαν στο 3-0 με σουτ του Γιώργου Γαρδικιώτη, για να έρθει στο 71′ ο Νίκος Γεωργοπάλης να πετύχει το 4ο γκολ των γηπεδούχων με σουτ, ύστερα από φανταστική προσπάθεια. Το… κερασάκι στην τούρτα τοποθετήθηκε στις καθυστερήσεις του ματς από τον Γιάννη Καλησπεράτη, ο οποίος σκόραρε με σουτ, έπειτα από ωραία ατομική ενέργεια.
Με χαρακτηριστική άνεση, λοιπόν, ο Αστέρας κατέκτησε το 6ο του νικηφόρο αποτέλεσμα σε 7 αγώνες και διατηρήθηκε σε… τροχιά τίτλου, καθώς παραμένει στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, στο «πλην 2» από τον πρωτοπόρο ΟΦΑΜ.
Βοηθοί του Κώστα Γιούργα διατέλεσαν οι Ανδρέας Σερίφης και Γιάννης Σταμάτης.
Να επισημανθεί, τέλος, ότι οι άνθρωποι του σωματείου των Καρουσάδων έχουν παράπονα από την διαιτησία του Γιούργα, για δύο λόγους. Πρώτον, διότι θεωρούν πως κακώς στο 5ο λεπτό υπέδειξε πέναλτι στο μαρκάρισμα του Παναγιώτη Προβατά επάνω στον Κώστα Μάμαλο. Και δεύτερον, εειδή κατά την κρίση τους ήταν πολύ αυστηρή η αποβολή του Παναγιώτη Προβατά στο 16ο λεπτό, με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
• Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ