Την έντονη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν οι ποδοσφαιριστές του Α.Ο. Παξών για την ποινή που επέβαλε στην ομάδα τους η Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας (μηδενισμό στον επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου με τον Όλυμπο και αποκλεισμό από τη διοργάνωση, αφαίρεση δύο βαθμών φέτος και ακόμη δύο τη νέα σαιζόν, καθώς και χρηματικό πρόστιμο 300 ευρώ), την οποία τιμωρία χαρακτηρίζουν ως «εξοντωτική», επισημαίνοντας πως «αντιμετωπίζονται ως τα αποπαίδια του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου»!
Το κείμενο της ανακοίνωσης, που εξεδόθη την Πέμπτη 4 Απριλίου, έχει ως ακολούθως:
«Ανακοίνωση-διαμαρτυρία των ποδοσφαιριστών του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΑΞΩΝ.
Με μεγάλη μας λύπη, που αγγίζει τα όρια της οργής, πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ της Κέρκυρας την εξοντωτική ποινή που επέβαλε η πειθαρχική της Ε.Π.Σ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ στο σωματείο μας για την μη μετάβαση της αποστολής για τον επαναληπτικό αγώνα κυπέλλου με τον Όλυμπο στις 24/3/2013.
Μας είναι δύσκολο πραγματικά τόσο να παρακολουθήσουμε όσο και να κατανοήσουμε τα διάφορα σενάρια που εντέχνως καλλιεργούν κάποιοι τις τελευταίες 10 μέρες. Η ομάδα μας μετά από ένα καθαρό 3-0 στον πρώτο αγώνα ζούσε πραγματικά για την ημέρα του επαναληπτικού και το όνειρο της πιθανής συμμετοχής μας σε ένα τελικό-γιορτή, πράγμα το οποίο δεν έχει ξαναζήσει η ομάδα του νησιού μας, που με νύχια και με δόντια 30 χρόνια τώρα και κάτω από απίστευτα αντίξοες συνθήκες, συμμετέχει ανελλιπώς στις διοργανώσεις της Ε.Π.Σ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ.
Η αποστολή του Α.Ο.Π. δεν είχε κανένα λόγο αγωνιστικό ή εξωαγωνιστικό να μην ταξιδέψει στην Κέρκυρα, αφού χωρίς καμία έλλειψη σε έμψυχο δυναμικό (πλην των Πετσάλη Χ., Μακρή Δ. και Σελάμ που χάνουν όλη την χρονιά), με πίστη στις δυνατότητές μας και “νωπό” ακόμα το σκορ του πρώτου αγώνα, είχαμε την ευκαιρία και την τιμή να διεκδικήσουμε κάτι καλό απέναντι σε μια ιστορική ομάδα όπως ο Όλυμπος. Με μεγάλη μας απογοήτευση, λόγω κωλύματος του πλοίου “Δέσποινα” και των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, που το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα γίνονταν ακόμα χειρότερες, αποχωρήσαμε από το λιμάνι μαζί με τους 50 περίπου φιλάθλους που θα συνόδευαν την αποστολή.
Η σχεδόν αβίαστη απόφαση που έλαβε η πειθαρχική επιτροπή πάγωσε το αίμα στις φλέβες μας, καθώς για μια ακόμη φορά είναι φανερό ότι οι αθλητές του Α.Ο. ΠΑΞΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΤΑ ΑΠΟΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, αφού με την κοινοποίησή της είναι φανερό πως μας αφαιρεί και το δικαίωμα να διεκδικήσουμε την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου, και την δυνατότητα να εξαντλήσουμε τις όποιες μικρές πιθανότητες μας είχαν απομείνει και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, όπως λέει και ο πάνσοφος λαός, αλλά τις δίκες μας τις ελπίδες, που με μεγάλες θυσίες χτίσαμε βήμα-βήμα φέτος μέσα “στο χορτάρι”, τις “δολοφόνησαν” κάποιοι μέσα από ένα γραφείο, με ελαφρά την καρδία.
Την ατυχή απόφαση την πληροφορηθήκαμε (αρχικά ως δημοσιογραφική πληροφορία) κατά την διάρκεια της επιστροφής μας από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο Στρογγυλής και ενώ μας σφυροκοπούσαν άνεμοι 5-6 μποφόρ που έκαναν μαρτυρικό το ταξίδι της επιστροφής μας, καθώς από 40 λεπτά που απαιτούνται συνήθως για την απόσταση Λεύκιμμης-Παξών, το ταξίδι μας κράτησε 3 ώρες!!!! Αν και το πρωί φύγαμε με σχεδόν καλό καιρό, ήταν γνωστό σε όλους μας τι συνθήκες θα αντιμετωπίζαμε στον γυρισμό. Παρ’ όλα αυτά αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό το ταξίδι, καθώς νιώθαμε την δαμόκλεια σπάθη του παρασκηνίου και της πειθαρχικής επιτροπής (αφού όλη την εβδομάδα οι φήμες οργίαζαν), έτοιμη και τροχισμένη να μας “πάρει” τα κεφάλια και ό,τι άλλο καταφέραμε φέτος με κόπους και με βάσανα, σε μια χρονιά-όνειρο για την “μικρή” μας ομάδα.
Δεν περιμένουμε να συγκινηθεί κανείς από αυτούς που με τις αποφάσεις τους μας κατακεραύνωσαν, και γιατί άλλωστε; Έτσι και αλλιώς τα παιδιά τους δεν περνούν το μαρτύριο που περνάμε εμείς ακόμα και αν παίζουν ποδόσφαιρο, καθώς οι μετακινήσεις τους ούτε κατά διάνοια δεν μπορούν να συγκριθούν με τις 14 τουλάχιστον δικές μας κάθε χρόνο. ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΟΜΩΣ ΚΥΡΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΞΙΑ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΚΟΙ- ΕΓΧΡΩΜΟΙ, ΠΑΞΙΝΟΙ Ή ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ, ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΞΟΝΤΟΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΑΤΕ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΣΕΒΕΣΤΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ, ΑΦΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ “ΠΝΙΓΩΝΤΑΣ” που λέμε και στο χωριό μας!!!!
Για μια φορά ακόμα εκφράζουμε την λύπη μας, γιατί το ρητό “ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΡΩΕΙ ΚΑΡΠΟΥΖΙ” βρίσκει εφαρμογή στο Κερκυραϊκό ποδόσφαιρο, αφού από ότι φαίνεται το να ματώνεις στο γήπεδο δεν είναι αρκετό.
Ευχαριστούμε από καρδιάς τους συναθλητές μας από όλα τα σωματεία που ματώσαμε μαζί στα γήπεδα και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, ευχόμενοι καλή συνέχεια στο υπόλοιπο της περιόδου, με υγεία και κατάκτηση των στόχων τους.
Επίσης, συγχαίρουμε την ομάδα και τους αθλητές του Ο.Φ.Α.Μ. για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της κατηγορίας μας και του ευχόμαστε από καρδιάς καλή τύχη στα μπαράζ ανόδου στην νέα Γ’ Εθνική.
Τέλος, ευχόμαστε τόσο στους αθλητές του Ολύμπου, όσο και του Οδυσσέα Αυλιωτών καλή επιτυχία στον τελικό του κυπέλλου και ο καλύτερος να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου.
Εκ μέρους των αθλητών του Α. Ο. Παξών
Ο Αρχηγός, Μακρής Δημήτριος».