Σε ακόμη μία «γκέλα» προέβη η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Κέρκυρας, τιμωρώντας άδικα έναν ποδοσφαιριστή και αναγνωρίζοντας στη συνέχεια το λάθος της, μειώνοντας την ποινή του! Το CorfuCorner.gr αποκαλύπτει το παρασκήνιο…
Στις 7 Οκτωβρίου, έπαιξαν Ατρόμητος Άφρας – Νέος 2017, για το Πρωτάθλημα της Α’ τοπικής Κατηγορίας. Στο 86ο λεπτό, ο διαιτητής Χρήστος Διαβάτης απέβαλλε τον παίκτη της γηπεδούχου ομάδας, Νίκο Κοσκινά, με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η πρώτη κάρτα ήταν για διαμαρτυρία, ενώ η δεύτερη ήταν επειδή ο ποδοσφαιριστής είπε στον Διαβάτη «Θα τα πούμε έξω», όπως ανέγραψε στο Φύλλο Αγώνα ο 49χρονος ρέφερι.
Οι ιθύνοντες του Ατρομήτου ανέμεναν (και δικαιολογημένα) ότι ο Κοσκινάς θα τιμωρούνταν με μια αγωνιστική, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό, για την περίπτωση αποβολής με δεύτερη κίτρινη. Ωστόσο, λογάριαζαν χωρίς τον … ξενοδόχο! Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΚ, κατά τη συνεδρίασή της στις 10 Οκτωβρίου, αποφάσισε την επιβολή της ποινής των τεσσάρων αγωνιστικών και του χρηματικού προστίμου των 40 ευρώ στον παίκτη.
Οι Αφριώτες … έπεσαν από τα σύννεφα έπειτα από αυτή την ετυμηγορία του δικαιοδοτικού οργάνου της Ένωσης και αποφάσισαν να αντιδράσουν. Έτσι, εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, ο Ατρόμητος έκανε ένσταση, ζητώντας την επανεξέταση της ποινής που επιβλήθηκε στον Νίκο Κοσκινά.
Στην επανεκδίκαση της υπόθεσης, παρέστη και ο προπονητής της ομάδας της Άφρας, Μάρκος Αραβανής. Οι άνθρωποι του συλλόγου υποστήριξαν οτι η ποινή προς τον ποδοσφαιριστή ήταν υπερβολική και άδικη, ισχυριζόμενοι πως το «Θα τα πούμε έξω» σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εξύβριση προς τον διαιτητή, που να επισύρει την τιμωρία των τεσσάρων αγωνιστικών.
Η Πειθαρχική Επιτροπή παραδέχθηκε το μεγάλο λάθος της και μείωσε την ποινή του Κοσκινά σε μόλις μία αγωνιστική (όπως δηλαδή προβλέπεται για την αποβολή με δύο κάρτες), κάτι το οποίο ανακοινώθηκε κι επίσημα από την ΕΠΣΚ, στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.
Όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που η Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης υποπίπτει σε ατόπημα! Παρόμοιο περιστατικό είχαμε και πριν από 9,5 μήνες, στο ματς της Α1′ Κατηγορίας μεταξύ ΑΕ Καναλίων – ΑΟ Κοντοκαλίου, στις 7 Ιανουαρίου 2018, όπου ο διαιτητής Θωμάς Βλάσσης είχε αποβάλει τον ποδοσφαιριστή της γηπεδούχου ομάδας, Βασίλη Καμμένο, επειδή κάτι είχε πει στον λάινσμαν Χάρη Σκορδίλη. Το δικαιοδοτικό όργανο της Ένωσης είχε επιβάλλει στον παίκτη την ποινή των τεσσάρων αγωνιστικών και των 40 ευρώ, αλλά η συνέχεια ήταν ίδια με την περίπτωση Κοσκινά: τα Κανάλια έκαναν ένσταση και δικαιώθηκαν, αφού η τιμωρία του Καμμένου μειώθηκε στη μία αγωνιστική.
Κι ερωτούμε λοιπόν εμείς: Πού θα πάει επιτέλους αυτή η βαλίτσα, κύριοι; Το πράγμα έχει παραγίνει! Η Πειθαρχική Επιτροπή οφείλει να είναι άμεμπτη, να είναι δίκαια και να εφαρμόζει απαρέγκλιτα τον ποινικό Κανονισμό. Και όχι να υποπίπτει σε λανθασμένες ερμηνείες, επιβάλλοντας άδικες τιμωρίες αναστατώνοντας έτσι τα σωματεία κι εκθέτοντας την Ένωση.
Και απορούμε επίσης… Εάν η ΑΕ Καναλίων και ο Ατρόμητος Άφρας δεν είχαν αντιδράσει και δεν είχαν «κυνηγήσει» τις υποθέσεις των Βασίλη Καμμένου και Νίκου Κοσκινά αντίστοιχα, δεν θα ήταν πολύ κρίμα οι παίκτες να μην αγωνιστούν σε τέσσερα παιχνίδια και οι ομάδες τους να πληρώσουν από 40 ευρώ, χωρίς να συντρέχει λόγος;
Η Διοίκηση Ποζίδη θα πρέπει να επιληφθεί του σοβαρού αυτού ζητήματος, ώστε να μπει ένα φρένο σε τέτοιου είδους σφάλματα. Και οι κρίνοντες, θα πρέπει να κρίνονται. Αν κάποιοι δεν μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, τότε ας πάνε στο… σπιτάκι τους και ας αντικατασταθούν! Δεν γίνεται από τη μια μεριά «να πληρώνουν κανονικά και με τον νόμο» τα σωματεία, ενώ από την άλλη οι κακοί διαιτητές και η… απείθαρχη Πειθαρχική να μένουν μονίμως στο απυρόβλητο!!!
• Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ