Πολύ ωραίο παιχνίδι έγινε την Τετάρτη (2/10), στο γήπεδο του Αγίου Ματθαίου, εκεί όπου ο ΟΦΑΜ κέρδισε με 3-2 τη Βολίδα και πέρασε στον 3ο Γύρο του Κυπέλλου της ΕΠΣ Κέρκυρας.
Στο πρώτο ημίχρονο οι Αγιομαθίτες ήταν ανώτεροι, άσκησαν πίεση στα αντίπαλα καρέ και φάνηκε να βάζουν γερές βάσεις για τη νίκη, καθώς προηγήθηκαν στο σκορ με 2-0. Το πρώτο γκολ το πέτυχε στο 32′ ο Κώστας Ανδριώτης με εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο ίδιος, ενώ το δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων ήρθε στο 40′, σε μια άτυχη στιγμή για τους φιλοξενούμενους. Ο Χριστόφορος Αρμενιάκος έβγαλε τη σέντρα, ο τερματοφύλακας της Βολίδας, ο Νίκος Γκόγκας, προσπάθησε να διώξει τη μπάλα, όμως αυτή κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του (αυτογκόλ).
Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο γκολκίπερ των «κιτρινόμαυρων» ήταν από τους κορυφαίους σε απόδοσγ παίκτες του αγώνα και με τις σωτήριες επεμβάσεις του κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα και την ομάδα του μέσα στη διεκδίκηση της πρόκρισης.
Στην επανάληψη, η Βολίδα κατάφερε μέσα σε ένα τέταρτο να φέρει το ματς στα ίσα. Το συγκρότημα του Νίκου Σκιαδόπουλο μείωσε σε 2-1 στο 52′, όταν ο Αλέξανδρος Σουπιώνης εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση που δημιουργήθηκε στην αντίπαλη περιοχή και σκόραρε με πλασέ, ενώ στο 67′ ο Βλάχος ισοφάρισε σε 2-2, επίσης με πλασέ.
Εν τέλει, το σωματείο του Αγίου Ματθαίου μπόρεσε να πάρει τη νίκη, βάζοντας δεύτερο γκολ από την άσπρη βούλα. Ήταν στο 79′, όταν ο Σπύρος Ρέτσης κέρδισε πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο Χριστόφορος Αρμενιάκος, διαμορφώνοντας το 3-2, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, στέλνωντας την ομάδα του Νίκου Μοσχονά στον επόμενο Γύρο του θεσμού.
Ο ΟΦΑΜ στα τελευταία λεπτά του ματς αγωνίστηκε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Γιάννη Αρμενιάκου στο 87′ με απευθείας κόκκινη κάρτα, διότι εξύβρισε τα Θεία.
Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Σπύρος Κολυτάς, βοηθοί του οποίου διατέλεσαν οι Θεοχάρης Σκορδίλης και Νίκος Κορακιανίτης.
Χρήστος Γραμμένος