Μεγάλο παιχνίδι πρόκειται να γίνει την προσεχή Κυριακή (17/4), στις 4.30 το απόγευμα, στο γήπεδο του Σκριπερού, εκεί όπου υα «συγκρουστούν» ο ΠΑΟ Κορακιάνας και η ΑΕ Φαιάκων, σε μια αναμέτρηση-Τελικός, που θ’ αναδείξει τον Πρωταθλητή του Βορείου Ομίλου της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας. Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ποιος θα διευθύνει αυτό το ντέρμπι.
Όπως όλα δείχνουν, ο διαιτητής δεν θα προέρχεται από το δυναμικό της ΕΠΣ Κέρκυρας, αλλά από εκείνο κάποιας γειτονικής Ένωσης. Δύο είναι οι λόγοι που οδηγούν σ’ αυτό το συμπέρασμα…
Πρώτον, διότι στα πρόσφατα καθοριστικά ντέρμπι κορυφής της Α1′ Κατηγορίας και του Νοτίου Ομίλου της Α’, σφύριξαν «ξένοι» ρέφερι και συγκεκριμένα ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (ΕΠΣ Ηπείρου) στο Αστέρας Πετριτή – Θιναλιακός και ο Μάριος Σιντόρης (ΕΠΣ Θεσπρωτίας) στο ΑΟ Κέρκυρα – Κρόνος Αργυράδων.
Και δεύτερον, επειδή οι ντόπιοι αξιολογημένοι διαιτητές έχουν κώλυμα. Κατ’ αρχήν, οι δύο της Γ’ Εθνικής, δηλαδή οι Κώστας Γιούργας και Γιώργος Φίτσας, δεν επιτρέπεται να παίξουν, διότι ο μεν πρώτος το Σάββατο διαιτήτευσε το Δίας Κασσιόπης – ΠΑΟ Κορακιάνας, ενώ ο δε δεύτερος την Κυριακή σφύριξε στο ΑΕ Φαιάκων – ΠΑΟ Κορακιάνας, άρα δεν γίνεται να ξαναπαίξουν τις ίδιες ομάδες σε δύο συνεχόμενες αγωνιστικές. Όσον αφορά τους υπόλοιπους, ούτε ο Δημήτρης Κάντας μπορεί να διευθύνει το ματς, καθότι την Κυριακή ήταν λάινσμαν στο ΑΕ Φαιάκων – ΠΑΟ Σφακιανάκης, ενώ ο Χάρης Μαργαρίτης, πέραν του ότι είναι «πεναλτάκιας», φέρεται να έχει «δεσμούς» με ένα από τα δύο χωριά προέλευσης των ομάδων. Από ‘κει και πέρα, ο Πέτρος Νικόπουλος θεωρείται ανεπαρκής και ακατάλληλος για τέτοιας σπουδαιότητας αγώνες, ενώ ο Κώστας Τόμπρος παραμένει τιμωρημένος για 5ο μήνα.
Με βάση τα ανωτέρω, λοιπόν, εκτιμάται πως η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΚ θα ορίσει μη Κερκυραίο ρέφερι στο κυριακάτικο παιχνίδι.
Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
• Πολλές θερμές ευχές για Χαρούμενη Ανάσταση και καλό Πάσχα με υγεία από το Κατάστημα “FASHION”, που διαθέτει ρούχα και υποδήματα ανδρικά, γυναικεία και παιδικά. Στον περιφερειακό Λευκίμμης. Τηλέφωνο: 26620-24742.
• Το κατάστημα “ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΡΗΣ” σας εύχεται καλή Ανάσταση με αγάπη και υγεία και Χαρούμενο Πάσχα. Διαθέτει ανταλλακτικά όλων των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και τρακτέρ), καθώς και ανταλλακτικά σκαφών και οικιακών συσκευών. Θα το βρείτε στην Ιωάννου Θεοτόκη 104, απέναντι από το ΙΚΑ. Τηλέφωνο: 26610-34775.