Για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε μέρες, ο Αστέρας Πετριτή έφυγε θριαμβευτής από τον Άγιο Ματθαίο, απέναντι στον ΟΦΑΜ. Την Τετάρτη (21/11) νίκησε 0-3 για το Κύπελλο της ΕΠΣΚ, ενώ την Κυριακή (25/11) επικράτησε με 0-1 για το Πρωτάθλημα της Α1′ Κατηγορίας.
Ο κυριακάτικος αγώνας, ήταν ένα ντέρμπι κορυφής, κύρια συστατικά του οποίου ήταν το πάθος και η δύναμη. Μάλιστα, προς το φινάλε της αναμέτρησης, δεν έλειψαν τα επεισοδια!
«Χρυσός» σκόρερ της ομάδας του Βασίλη Ξάνθη, ήταν ο Δημήτρης Ίσερης, στο 21ο λεπτό, με εντυπωσιακό αριστερό σουτ από θέση πλάγια αριστερά, αφήνοντας εμβρόντητο τον τερματοφύλακα Ενίας Τόλα.
Οι Αγιομαθίτες προσπάθησαν για την ισοφάριση, έχοντας ορισμένες καλές στιγμές, με σπουδαιότερη εκείνη του 70′, όταν ο Κώστας Αμπατζίδης βρέθηκε μόνος απέναντι στον γκολκίπερ του Αστέρα, όμως απέτυχε να τον πλασαρει σωστά, χάνοντας μοναδική ευκαιρία για το 1-1. Όμως, και οι φιλοξενούμενοι απείλησαν σε κάποιες περιπτώσεις, κυρίως με τον Χρήστο Γεωργοπάλη.
Στο 75ο λεπτό, οι Πετριτιώτες έμειναν με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο σκόρερ τους. Ο Δημήτρης Ίσερης, έχοντας μία κίτρινη κάρτα, επρόκειτο να γίνει αλλαγή, όμως αποχωρούσε αργά-αργά από τον αγωνιστικό χώρο, με συνέπεια να αντικρίσει και δεύτερη κίτρινη από τον διαιτητή Κώστα Τόμπρο.
Στο 82ο λεπτό, τα αίματα άναψαν κι έγινε σύρραξη! Ο Σταύρος Σιμτσάκης, ποδοσφαιριστής του Αστέρα, έδειξε να αισθάνεται δυσφορία και σωριάστηκε στο έδαφος. Ο Τόμπρος δεν διέκοψε, προφανώς επειδή η μπάλα παιζόνταν, γι’ αυτό και ο ιατρός αγώνα, Σπύρος Δαφνής, εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο (δίχως να τον καλέσει ο ρέφερι) και πήγε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον Σιμτσάκη. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν έντονα, θεωρώντας πως το συμβάν ήταν «φτιαχτό» ώστε να γίνει καθυστέρηση και τότε έγινε άγρια συμπλοκή ανάμεσα στις δύο ομάδες, ενώ έπεσαν μπόλικες «ψιλές»! Συνέπεια τούτου, ήταν να διακοπεί το ματς για περίπου ένα πεντάλεπτο. Όταν τα πνεύματα ηρέμισαν, ο διαιτητής απέβαλε τρεις παίκτες: τόσο τον Κώστα Ανδριώτη του ΟΦΑΜ, όσο και τους Γιάννη Κούμπο, Αντώνη Μάρτη του Αστέρα Πετριτή (ήταν αναπληρωματικοί).
Τα παράπονα για τη διαιτησία, δεν έλειψαν. Οι μεν γηπεδούχοι στο 10ο λεπτό (δηλαδή στο 0-0) ζήτησαν πέναλτι για ανατροπή του Άκη Χαρβαλιά από τον Λάμπρο Πολύζο, ενώ οι δε φιλοξενούμενοι θεωρούν αυστηρή τη δεύτερη κάρτα στον Δημήτρη Ίσερη, στο 75′.
• Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ