Μπορεί ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Κέρκυρας, Παναγιώτης Ποζίδης, να είχε… αυτοδιοριστεί στην «κεφαλή» της Επιτροπής Διαιτησίας της Ένωσης, ωστόσο υπολόγιζε χωρίς τον… ξενοδόχο!
Τα προηγούμενα χρόνια, ο Κανονισμός προέβλεπε να απαρτίζονται οι Επιτροπές Διαιτησίας των ΕΠΣ από τρία μέλη, όπου ο Πρόεδρος θα προέρχονταν από το Διοικητικό Συμβούλιο της εκάστοτε Ένωσης. Γι’ αυτό το λόγο, παραδείγματος χάριν, επικεφαλής της ΕΔ/ ΕΠΣΚ ήταν πέρσι ο Γενικός γραμματέας, Γιώργος Κουλόπουλος, ενώ πρόπερσι ήταν ο Β’ Αντιπρόεδρος, Γιάννης Μουζακίτης.
Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, η ΕΠΣ Κέρκυρας ανακοίνωσε τους Προέδρους των νέων Επιτροπών (ποδοσφαιρικής περιόδου 2018-2019), με τον Ποζίδη να τοποθετεί τον εαυτό του στην ηγεσία της σημαντικότερης και πιο «ευαίσθητης», ίσως, Επιτροπής: Αυτή της Διαιτησίας. Όμως, ο Κιλκισιώτης μάλλον βιάστηκε κι έτσι την… πάτησε, αφού τα δεδομένα στη συνέχεια άλλαξαν!
Κι’ αυτό, διότι πριν από λίγες μέρες η ΕΠΟ τροποποίησε τον Κανονισμό, από τον οποίο πλέον επιβάλλεται οι επικεφαλείς των Επιτροπών Διαιτησίας να μην είναι στελέχη των Δ.Σ. των ΕΠΣ, αλλά οι τριμελείς Επιτροπές να απαρτίζονται από παλαίμαχους διαιτητές, υψηλού κύρους, που να έχουν τη στοιχειώδη μόρφωση και -ει δυνατόν- να είναι πιστοποιημένοι από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ομοσπονδίας.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Παναγιώτης Ποζίδης αυτομάτως καθαιρείται από την προεδρεία της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Κέρκυρας, στην οποία είναι υποχρεωμένος τώρα να τοποθετήσει τρεις αξιόλογους βετεράνους ρέφερι.
Στο άρθρο 8 του καινούργιου Κανονισμού της ΕΠΟ, αναφέρονται αυτολεξεί τα ακόλουθα:
«Στις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων με απόφαση του ΔΣ της Ένωσης Διορίζεται τριμελής (3) τοπική επιτροπή διαιτησίας που αποτελείται από έναν Πρόεδρο, έναν αναπληρωτή πρόεδρο και ένα μέλος. Όλα τα μέλη της τοπικής επιτροπής διαιτησίας είναι πρώην διαιτητές, υψηλού κύρους που έχουν πιστοποιηθεί από την ΚΕΔ και τουλάχιστον ο Πρόεδρος διαθέτει απολυτήριο εξατάξιου γυμνασίου ή Λυκείου ή άλλης ισότιμης σχολής. Μόνο σε περίπτωση έλλειψης πιστοποιημένων διαιτητών, είναι δυνατό να ορίζονται μη πιστοποιημένοι πρώην διαιτητές υψηλού κύρους οι οποίοι διαθέτουν απολυτήριο εξατάξιου γυμνασίου ή Λυκείου ή άλλης ισότιμης σχολής. Το ανώτατο όριο ηλικίας τους αποφασίζεται από την ΕΕ της ΕΠΣ».
• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ














