• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στη Ρόδο σχολή προπονητών UEFA B, την οποία παρακολουθούν και τρεις «δικοί μας» άνθρωποι του ποδοσφαίρου.
Πρόκειται για τον 41χρονο Γιάννη Καλούδη (τεχνικός του Ηρακλή Αγ. Δέκα), τον 44χρονο Τάσο Κάκο (παλαίμαχος διεθνής διαιτητής) και τον 38χρονο Γιάννη Σφακιανάκη (προπονητής του ΑΟ Σιναράδων), οι οποίοι είναι ήδη κάτοχοι του διπλώματος UEFA C και τώρα θέλουν να αποκτήσουν το αμέσως πιο ανώτερο από αυτό πτυχίο.
Το δίπλωμα προπονητή ποδοσφαίρου UEFA C, ο Κάκος το είχε πάρει τον Νοέμβρη του 2013, στη σχολή που είχε λειτουργήσει στα Ιωάννινα. Όσον αφορά τους Σφακιανάκη και Καλούδη, απέκτησαν το δίπλωμα UEFA C τον περασμένο χειμώνα: ο μεν πρώτος στη σχολή της Πάτρας, ο δε δεύτερος σ’ εκείνη της Θεσσαλονίκης.
Τα μαθήματα της σχολής UEFA B στη Ρόδο ξεκίνησαν την Παρασκευή 4 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν την προσεχή Παρασκευή, 18 Ιουλίου, ενώ διδάσκουν οι Τέλης Μπατάκης, Στράτος Βουτσακέλης και Μιχάλης Μητροτάσιος. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της σχολής, οι υποψήφιοι θα δώσουν εξετάσεις.
Το αμέσως επόμενο πτυχίο από το UEFA B, είναι το UEFA A. Εδώ να αναφέρουμε ότι τον ερχόμενο χειμώνα η ΕΠΣ Κέρκυρας θα οργανώσει σχολή προπονητών UEFA A, υπό την αιγίδα της ΕΠΟ. Επομένως, όσοι τεχνικοί στην Κέρκυρα κατέχουν UEFA B, θα έχουν τη δυνατότητα και την ευκαιρία να κάνουν εδώ την αναβάθμιση του διπλώματός τους.
Να σημειωθεί ότι η σχολή UEFA A επρόκειτο να γίνει στο νησί μας και πριν από ενάμιση χρόνο, αλλά τελικά ματαιώθηκε, λόγω μικρού αριθμού δηλώσεων συμμετοχής.
Τέλος, να επισημάνουμε ότι τα πράγματα έχουν γίνει πλέον πιο «αυστηρά» για τους προπονητές. Π.χ., για να εργαστεί κάποιος σε ομάδα της Α1′ τοπικής Κατηγορίας, θα πρέπει να κατέχει πτυχίο UEFA B, ενώ για τη Γ’ Εθνική Κατηγορία απαιτείται δίπλωμα UEFA A.