Έπειτα από πολλές αναβολές, πραγματοποιήθηκε επιτέλους το παιχνίδι ανάμεσα στον ΑΟ Παξών και την Αναγέννηση Περιβολίου, που εκκρεμούσε για την 8η αγωνιστική της Α1′ Κατηγορίας.
Ο αγώνας διεξήχθη σήμερα Τετάρτη (23/1), στο Δημοτικό γήπεδο Παξών, με τις ομάδες των Νούνο Κλάρο και Γιάννη Κουρή να αναδεικνύονται ισόπαλες 2-2 και να «τσιμπάνε» από ένα βαθμό. Μάλιστα, οι Περιβολιάτες προηγήθηκαν δύο φορές στο σκορ.
Το ματς έγινε κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, υπό συνεχή βροχόπτωση και με το αγωνιστικό τερέν να είναι πολύ «βαρύ».
Η Αναγέννηση μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 15ο λεπτό απέκτησε το προβάδισμα με 0-1. Έπειτα από γέμισμα που έγινε στην περιοχή των γηπεδούχων, ο τερματοφύλακας Αιμίλιος Κουλούρης έκανε άστοχη έξοδο και ο Πέτρος Νικομάνης, με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 20′ οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να ζευγαρώσουν τα γκολ τους, καθώς ο Αλέξανδρος Σουλάνης σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή και είδε τη μπάλα να προσκρούει στο κάθετο δοκάρι της εστίας των «κιτρινόμαυρων» και να περνάει άουτ.
Μετά το 25λεπτο, οι Παξινοί βελτίωσαν την απόδοσή τους και στο 27′ κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια (1-1), με σκόρερ τον Ελιάν Φασλία, μετά από γύρισμα της μπάλας από τον νεαρό Σπύρο Ρούση. Ωστόσο, το ημίχρονο βρήκε την ομάδα του Περιβολίου να προηγείται με 1-2, αφού στο 42ο λεπτό, σε μια αντεπίθεση των φιλοξενουμένων, ο Γιάννης Μίτσουλης βρέθηκε απέναντι στον Αιμίλιο Κουλούρη (που πραγματοποίησε έξοδο) και με πλασέ έστειλε τη μπάλα να… αναπαυτεί στο πλεκτό.
Στην επανάληψη, οι Παξοί κυριάρχησαν πλήρως στον αγωνιστικό χώρο και άσκησαν πίεση στον αντίπαλό τους. Η ισοφάριση ήρθε στο 55′, με τον Παντελή Γιαννούλη να πετυχαίνει το 2-2, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Στο 78′ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, σε ανατροπή του Ελιάν Φασλία.
Την αναμέτρηση διαιτήτευσε ο Πέτρος Νικόπουλος, έχοντας για βοηθούς του τους Γεράσιμο Μιχαλά και Γιάννη Σταμάτη.
Η βαθμολογία (σε 15 αγωνιστικές):
Θιναλιακός Αχαράβης 40 *
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Αστέρας Πετριτή 38
ΟΦΑΜ 37
Οδυσσέας Αυλιωτών 33
Αχιλλέας Νυμφών 20
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Αναγέννηση Περιβολίου 20
Βολίδα Κάτω Γαρούνα 19 *
ΑΟ Παξοί 18 ***
Ατρόμητος Στρογγυλής 17
ΑΟ Κάβος 16
Ολυμπιάδα Καρουσάδων 12 *
Αστέρας Λιαπάδων 10
Αυγερινός Βαλανειού 8
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
ΑΟ Κοντόκαλι 1
Σημείωση 1: Εκκρεμούν τα εξ αναβολής ματς της 11ης αγωνιστικής μεταξύ Θιναλιακού Αχαράβης – ΑΟ Παξών, της 13ης αγωνιστικής μεταξύ Βολίδας Κάτω Γαρούνα – ΑΟ Παξών και της 14ης αγωνιστικής μεταξύ Ολυμπιάδας Καρουσάδων – ΑΟ Παξών.
• Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ