Με τον πλέον ιδανικότερο τρόπο άρχισαν οι υποχρεώσεις του Αστέρα Πετριτή στην διαδικασία των μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική, καθώς στην πρεμιέρα του 3ου Ομίλου νίκησε σήμερα Κυριακή (8/5) εκτός έδρας τον ΑΣ Καστοριά με 1-0.
Σκόρερ της ομάδας του λιμανιού ήταν ο (παίκτης και γυμναστής της) Άρης Μαρουλάκης, ο οποίος αποδείχθηκε σε «χρυσή» αλλαγή του Γιάννη Σφακιανάκκη, καθώς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 89′, αντί του Κώστα Μάμαλου και στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων «βρήκε δίχτυα».
Η αναμέτρηση διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο του ΑΠΣ Κάστωρ, ενώπιον πάρα πολύ φίλαθλου κόσμου, και με τους περίπου 70 οργανωμένους οπαδούς του Αστέρα, τους «Πιράνχας», να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.
Το γκολ σημειώθηκε κόντρα στην ροή του παιχνιδιού, αφού οι γηπεδούχοι είχαν μεν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως οι Πετριτιάτες είχαν σωστή τακτική προσήλωση, προσέχοντας τα… νώτα τους. Και μπορεί σ’ όλη την διάρκεια του ματς οι Πρωταθλητές της ΕΠΣ Κέρκυρας να μην δημιούργησα κάποια πολύ αξιόλογη φάση και να μην απείλησαν ιδιαίτερα τους Καστοριανούς, αλλά «χτυπούσαν» στην πιο κατάλληλη στιγμή, «γδέρνοντας» τους «Γουναράδες»!!!
Στο 93′, λοιπόν, ο Αστέρας βγήκε σε μια αντεπίθεση και κέρδισε κόρνερ. Το εκτέλεσε από τα δεξιά ο (επίσης νεοεισελθών) Γιάννης Καλησπεράτης, ο Γιώργος Γαρδικιώτης «έπιασε» την κεφαλιά, η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων και στην επαναφορά ο Άρης Μαρουλάκης με νέα κεφαλιά «έγραψε» το 0-1.
Επρόκειτο για έναν τεράστιο θρίαμβο της κερκυραϊκής ομάδας, απέναντι στους παλιούς Κυπελλούχους Ελλάδας, που τώρα προβάλλουν ως ένα από τα φαβορί για την άνοδο. Η Καστοριά είχε θέσει ως στόχο το να κάνει το «3 στα 3» στην έδρα της, ωστόσο ο Αστέρας πήγε και «της έκλεισε το σπίτι»!
Η επιτυχία του «συγκροτήματος» του Πετριτή αποκτά μεγαλύτερη αξία, όχι μόνο λόγω του ότι αγωνίστηκε δίχως τα αδέλφια Χρήστο και Νίκο Γεωργοπάλη, ενώ ο ανέτοιμος Νίκι Στέρεφ μπήκε αλλαγή, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι έπαιξε σε γήπεδο με φυσικό χορτάρι, στο οποίο η ομάδα δεν είναι συνηθισμένη. Πριν τον σημερινό αγώνα, είχε κάνει μόνο μία προπόνηση στο Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας, το οποίο είναι προβληματικό.
Από την πλευρά τους, οι «ερυθροκίτρινοι» είχαν δύο πολύ καλές στιγμές στο δεύτερο ημίχρονο. Πιο συγκεκριμένα, σε προσπάθεια του Γκέκα στο 50′ η μπάλα χτύπησε στην συμβολή των δοκαριών του Λευτέρη Πισσιάνη, ενώ στο 78′ η μπάλα πέρασε άουτ στην κεφαλιά του Τζερεμέ από πλεονεκτική θέση.
Να επισημανθεί πως είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα που οι Πετριτιάτες «λυτρώνονται» στις καθυστερήσεις, καθότι το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί και την περασμένη Δευτέρα, στον Τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣΚ με τον Θιναλιακό, όπου ο Νίκος Γεωργοπάλης είχε σκοράρει στο 94′, χαρίζοντας στον Αστέρα τη νίκη και το τρόπαιο.
Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι μόλις έληξε το σημερινό ματς, ακολούθησε ένταση εντός του αγωνιστικού τερέν μεταξύ ποδοσφαιριστών των δυο ομάδων, με τον διαιτητή να δείχνει την κόκκινη κάρτα σε δύο παίκτες των γηπεδούχων και στον Γιώργο Γαρδικιώτη των φιλοξενουμένων.
Στην αναμέτρηση σφύριξε ο Θωμάς Μαυρίδης, βοηθοί του οποίου διατέλεσαν οι Απόστολος Μπογιατζόγλου και Πολύκαρπος Ζουρνατζίδης, άπαντες της ΕΠΣ Ημαθίας.
Η σύνθεση του Αστέρα Πετριτή:
Λευτέρης Πισσιάνης
Λάμπρος Πολύζος
Νίκος Μεντής
Σπύρος Στούπας
Μαρκέλο Νάστο
Γιώτγος Γαρδικιώτης
Μάρκος Θηραίος
Γιάννης Γταιός (77′ Γιάννης Καλησπεράστης)
Σπύρος Σκολαρίκης (82′ Νίκι Στέρεφ)
Λουίς Μπεσού
Κώστας Μάμαλος (89′ Άρης Μαρουλάκης)
• Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ