Στο πρόσωπο του Γιάννη Καλούδη βρήκε το Δ.Σ. του Κρόνου Αργυράδων τον αντικαταστάτη του Γιάννη Σφακιανάκη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.
Την Κυριακή (15/11) ο 42χρονος προπονητής βρέθηκε στο γήπεδο των Αγίων Δέκα και παρακολούθησε το παιχνίδι του Κρόνου με τον Ηρακλή Αγίων Δέκα (0-0 το αποτέλεσμα), για την 8η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α1′ τοπικής Κατηγορίας. Το βράδυ της ίδιας μέρας ο Κερκυραίος τεχνικός είχε την τελική επαφή με τη Διοίκηση του Γιάννη Καραϊσαρλή και οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια για συνεργασία.
Οι ιθύνοντες του σωματείου των Αργυράδων, προτού καταλήξουν στην επιλογή του Καλούδη, είχαν συζητήσεις με αρκετούς προπονητές, εντός κι εκτός Κερκύρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ εκείνων για τους οποίους υπήρξε ενδιαφέρον ήταν οι Σάββας Σιδερόπουλος, Γιάννης Γκαμπέτας, Παντελής Παπαδιώτης, Γιάννης Χονδρογιάννης, Μανώλης Ροκίδης και Σπύρος Γιαννούλης.
Ο Γιάννης Καλούδης είναι γεννημένος στις 11/9/1973 και διαθέτει πιστοποιητικό παρακολούθησης της σχολής προπονητών UEFA B, το οποίο τον «καλύπτει» για να εργαστεί στην Α1′ Κατηγορία. «Χρωστάει» να παρακολουθήσει μαθήματα μόλις τεσσάρων ημερών (τα οποία έχασε στη Ρόδο, λόγω ασθένειας) ούτως ώστε να αποκτήσει το δίπλωμα UEFA B. Στη σχολή της Ρόδου είχε βρεθεί τον Ιούλιο του 2014, μαζί με τους Γιάννη Σφακιανάκη και Τάσο Κάκο.
Την περσινή σαιζόν ο Καλούδης κοουτσάρισε τον Ηρακλή Αγίων Δέκα, στην Α1′ Κατηγορία, με την ομάδα να καταλαμβάνει την περίοπτη 4η θέση στην τελική βαθμολογία. Στα τέλη της περασμένης άνοιξης είχε συμφωνήσει με τη Διοίκηση του συλλόγου να συνεχιστεί η συνεργασία τους και στην επόμενη χρονιά (δηλαδή φέτος), ωστόσο τον Ιούλιο ο 42χρονος προπονητής παραιτήθηκε, επειδή το Δ.Σ. δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις του απέναντί του, κυρίως όσον αφορά τη συγκρότηση του ρόστερ της ομάδας.
Να σημειωθεί ότι ο Κερκυραίος τεχνικός στο παρελθόν (πριν από μία δεκαετία) έχει αγωνιστεί για τρία χρόνια στον Κρόνο, στο τοπικό Πρωτάθλημα και τη Δ’ Εθνική Κατηγορία.
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αναλαμβάνει την ομάδα δεν είναι και οι καλύτερες, καθώς οι «κυανόλευκοι» -που έχουν βάλει ως στόχο την κατάκτηση του τίτλου- βρίσκονται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, απέχοντας 8 πόντους από την κορυφή, ενώ το κλίμα είναι διαταραγμένο…
Η ανακοίνωση του σωματείου των Αργυράδων έχει ως ακολούθως:
«Η Διοίκηση του ΚΡΟΝΟΥ ανακοινώνει τη συνεργασία της με τον προπονητή Γ. Καλούδη. Εύχεται καλή συνεργασία και κάθε επιτυχία στην προσπάθεια για να πραγματοποιήσει η ομάδα τους στόχους της».
• Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ














