Σε πρόσφατα δημοσιεύματα του CorfuCorner.gr, είχαμε αναφέρει ότι το μέλλον του ΑΟ Σιναράδων είναι αμφίβολο και πως είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να μην συμμετάσχει η ομάδα στις τοπικές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου. Τελικά, το σωματείο της μέσης Κέρκυρας αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας του!
Ο λόγος, έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο μοναδικός που είχε απομείνει να «τρέχει» την ομάδα, ήταν ο Δημήτρης Αλαμάνος. Από ‘κει και πέρα, ουδείς ενδιαφέρονταν ή προσφέρονταν να ασχοληθεί με τον σύλλογο και να βοηθήσει τόσο στο οικονομικό σκέλος, όσο και στο οργανωτικό-διοικητικό. Γι’ αυτό και ο Σιναραδίτης παράγοντας έβαλε… λουκέτο στο σωματείο.
Είναι η δεύτερη φορά, μέσα στην τελευταία τριετία, που ο ΑΟ Σιναράδων αποφασίζει να οδηγηθεί σε αγωνιστική αδράνεια, καθώς το ίδιο είχε συμβεί και το καλοκαίρι του 2015, μετά μάλιστα από δύο συνεχόμενες κατακτήσεις του Πρωταθλήματος της ΕΠΣΚ (τις σαιζόν 2013-2014 και 2014-2015).
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δημήτρη Αλαμάνο, του ζητήσαμε να μας κάνει μια δήλωση για την παύση της λειτουργίας του συλλόγου. Όντας πολύ εκνευρισμένος, μας είπε αρχικά: «Έκανα ό,τι μπορούσα και ό,τι περνούσε από το χέρι μου, προκειμένου η ομάδα να συνεχίσει να υπάρχει και να κατέβει κανονικά στο Πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας, όμως παρότι υπήρχαν προπονητής και ρόστερ, εν τούτοις δεν βρέθηκαν ένα-δύο άτομα για να με πλαισιώσουν και να βοηθήσουν την προσπάθεια και να μοιραστούμε τα έξοδα και το τρέξιμο. Μόνος μου, δεν ήταν δυνατό να τα βγάλω πέρα. Η μόνη λύση, ήταν να οδηγήσω το σωματείο σε αναστολή και -όπως αντιλαμβάνεστε- το έπραξα με πόνο και με βαριά καρδιά».
Στη συνέχεια, ο κ. Αλαμάνος μας επισήμανε τα εξής: «Οι Σιναράδες είναι ένα πολύ μεγάλο χωριό, με πάρα πολύ κόσμο, που είχε μια ομάδα η οποία, με τις επιτυχίες της τα τελευταία χρόνια, το διαφήμιζε σ’ ολόκληρη την Κέρκυρα και όχι μόνο. Οι κάτοικοι, όμως, επέδειξαν παντελή αδιαφορία για τον ΑΟ Σιναράδων και δεν προθυμοποιήθηκαν να σταθούν δίπλα στο σωματείο και να το υποστηρίξουν με οποιονδήποτε τρόπο. Το μόνο που τους νοιάζει, είναι να μαζεύονται στα καφενεία ή να κάθονται στον καναπέ τους και να σχολιάζουν την ομάδα. Τίποτε άλλο από ‘κει και πέρα».
• Επιμέλεια: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ