Διαβάσαμε μια ανακοίνωση της ΕΠΣ Κέρκυρας, αναφορικά με την πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πρόσληψη προπονητή για τις Μικτές Ομάδες. Και ο… παχυλός μισθός που θα παίρνει ο άνθρωπος, θα είναι 250 ευρώ τον μήνα!
Ο εν λόγω τεχνικός, που θα είναι διπλωματούχος, θα εργαστεί σ’ αυτό το πόστο για μόλις τέσσερεις μήνες (από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2018) και δεν θα δικαιούται επιδόματα και δώρα. Θα έχει την ευθύνη και των δύο Μικτών (δηλαδή τη Νέων και την Παίδων), ενώ θα είναι υποχρεωμένος να κάνει την προεπιλογή των μικρών ποδοσφαιριστών. Από ‘κει και πέρα, τις Δευτέρες θα προπονεί τις ομάδες και τις Τετάρτες θα τις κοουτσάρει (εντός κι εκτός νησιού) στα αντίστοιχα ηλικιακά Πρωταθλήματα της ΕΠΟ. Κι όλα αυτά, για το συνολικό ποσό των χιλίων (1.000) ευρώ. Πολύ… κουβαρντάδες είναι οι διοικούντες της Ένωσης!
Η ΕΠΣΚ, παρότι βάζει στο ταμείο της ένα… σκασμό λεφτά (από τα παράβολα των τοπικών σωματείων, από τις χρηματικές ποινές σε ομάδες και ποδοσφαιριστές, από τα ποσοστά των διαιτητών, από τη μίσθωση του Αθλητικού Κέντρου στο Κανόνι, καθώς και τις εισπράξεις από τον Τελικό του Κυπέλλου), εντούτοις θα δώσει στον ενωσιακό τεχνικό έναν πενιχρό κι εξευτελιστικό μισθό! Ένα μισθό, ο οποίος υποβαθμίζει την προσωπικότητά του και καταρρακώνει την αξιοπρέπειά του!
Είναι απορίας άξιο, για ποιο λόγο ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας επιδεικνύει τέτοια αδιαφορία και δεν παρεμβαίνει, κάνοντας διάβημα διαμαρτυρίας προς την ΕΠΣΚ, ούτως ώστε να προασπίσει τα συμφέροντα των μελών του, παρά να τα αφήνει να παίρνουν αμοιβές της πείνας και της ντροπής. Τι φοβάται η Διοίκηση του ΣΠΠΚ; Μήπως ότι μπορεί να… παρεξηγηθεί η Ένωση και «τα τσουγκρίσει» μαζί της; Ή μήπως ο Σύνδεσμος έχει συμβιβαστεί μαζί της, αποδεχόμενος όποια λογική ή παράλογη απόφαση εκείνη πάρει; Εκτός κι αν οι άνθρωποι κάνουν τις διακοπές τους και τα μπάνια τους, οπότε τους ζητούμε συγγνώμη που τους ταράζουμε την ηρεμία!
Ποια είναι η δική μας πρόταση; Ουδείς τεχνικός να δηλώσει υποψηφιότητα στην ΕΠΣΚ. Μ’ αυτό τον τρόπο, η Διοίκηση Ποζίδη θα ταπεινωθεί και θα αναγκαστεί είτε να αυξήσει τον μισθό, είτε να κοουτσάρει η ίδια τις Μικτές Ομάδες!!!
• Άρθρο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ