Διπρόσωπη διαιτητική φυσιογνωμία αυτός ο Κώστας Γιούργας! Εκτός Κερκύρας (στην Γ’ Εθνική), συνήθως τα πηγαίνει καλά. Αλλά εντός νησιού, συνήθως (αν όχι πάντοτε) τα κάνει… λίμπα!
Ο 29χρονος ρέφερι, λοιπόν , κατάφερε να τα… θαλασσώσει σε ακόμη έναν αγώνα του τοπικού ποδοσφαίρου! Τούτη την φορά, «χτύπησε» χθες Σάββατο (24/11), στο γήπεδο των Καστελλάνων Μέσης, στην αναμέτρηση της Βολίδας Κάτω Γαρούνα με την Ολυμπιάδα Καρουσάδων, για το Πρωτάθλημα της Α1′ Κατηγορίας, αφήνοντας με πολλά παράπονα την φιλοξενούμενη ομάδα.
Στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού, ο Γιούργας απέβαλλε τρεις ποδοσφαιριστές: τον Βαλεντίνο Ταμπάκο της Βολίδας και τους Γιάννη Κουρσάρη, Σταμάτη Κροκίδη της Ολυμπιάδας. Οι Καρουσαδίτες αμφισβήτησαν τις κόκκινες κάρτες που δόθηκαν στους δύο παίκτες της ομάδας.
Ωστόσο, το περιστατικό που έκανε έξω φρενών τους ανθρώπους της Ολυμπιάδας, συνέβη μετά τη λήξη του ματς, στα αποδυτήρια των διαιτητών, όταν ο Μαντουκιώτης ρέφερι δεν επέτρεψε στον Πρόεδρο του σωματείου, Βασίλη Κληρονόμο, να υπογράψει το Φύλλο Αγώνα, αντί του αρχηγού της ομάδας, Γιάννη Ψαρρά, ο οποίος μόλις τελείωσε το παιχνίδι έφυγε εσπευσμένα από το γήπεδο, για σοβαρούς προσωπικούς λόγους.
Τι κι αν τον παρακάλεσαν τον Γιούργα οι Καρουσαδίτες, εκείνος ήταν ανένδοτος και δεν άφηνε τον Πρόεδρο να υπογράψει. Αυτό υποχρέωσε τους ιθύνοντες του συλλόγου της βόρειας Κέρκυρας να τηλεφωνήσουν στον Ψαρρά, που ήταν ήδη πάρα πολλά χιλιόμετρα μακριά από τους Καστελλάνους. Ο αρχηγός των «κυανολεύκων» αναγκάστηκε να επιστρέψει στο γήπεδο για να βάλει μια υπογραφή και κατόπιν ξανάφυγε.
Η συμπεριφορά του Κώστα Γιούργα, έκανε έξαλλους τους πααράγοντες της Ολυμπιάδας, δίότι δεν έδειξε κατανόηση. Όμως, για να είμαστε δίκαιοι, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο διαιτητής δεν έκανε κάποιο λάθος, καθότι επιβάλλεται το Φ΄τλλο Αγώνα να υπογράφεται από τους αρχηγο΄τα των διαγωνιζομένων σωματείων. Ωστόσο, σε ειδικές περιπτώσεις (όπως π.χ. σε σοβαρό τραυματισμό του αρχηγού ή σε άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης), έχει συμβεί πάμπολλες φορές ο ρέφερι να κάνει μια παράβλεψη και να επιτρέπει στον εκπρόσωπο μιας ομάδας να βάζει εκείνος την… τζίφρα στο Φ.Α.
Και να τονίσουμε και κάτι επιπλέον. Σε παλαιότερο ματς της Ολυμπιάδας, ο Γιούργας είχε δεχθεί να υπογράψει το Φύλλο Αγώνα ο Πρόεδρος, Βασίλης Κληρονόμος. Τώρα όμως δεν το επέτρεψε, προφανώς επειδή στο γήπεδο των Καστελλάνων Μέσης βρίσκονταν το μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Κέρκυρας, Γιάννης Μέριανος και για το λόγο αυτό θέλησε να τηρήσει τον Κανονισμό κατά γράμμα!
• Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ