• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
Προτού αρχίσει η φετινή αγωνιστική περίοδος, η ΕΠΣ Κέρκυρας είχε ανακοινώσει πως όλα τα σωματεία της Α1′ Κατηγορίας υποχρεούνται να μεταβαίνουν στους Παξούς, για τους αγώνες τους με την τοπική ομάδα, χρησιμοποιώντας το καράβι «Δέσποινα».
Το «Δέσποινα» είναι μεν «γερό» και ασφαλές, είναι και ευρύχωρο, αλλά ταυτόχρονα και πολύ «τσουχτερό», αφού για το ταξίδι στους Παξούς (πήγαινε – έλα) η κάθε ομάδα πλήρωσε περίπου 1.000 ευρώ.
Σχεδόν όλα τα σωματεία της Α1′ ακολούθησαν την οδηγία της ΕΠΣΚ και πήγαν στους Παξούς με το «Δέσποινα», καταβάλλοντας το σχετικό αντίτιμο. Αυτές οι ομάδες, υπήρξαν «νομοταγείς». Ωστόσο, υπήρξε και μία… πονηρούλα, η οποία παρέβλεψε την εντολή της Ένωσης!
Ο λόγος, για τον Αστέρα Πετριτή, ο οποίος την περασμένη Κυριακή (19/4) δεν μετέβη στους Παξούς με το καράβι «Δέσποινα», αλλά αποφάσισε να βρει δικό της μέσο, προκειμένου τα έξοδα μετακίνησης να μειωθούν σε μεγάλο βαθμό. Έτσι, η ομάδα της νότιας Κέρκυρας χρησιμοποίησε το καράβι του κ. Πέτρου, του επονομαζόμενου «Φασούλια», το οποίο έχει μικρή χωρητικότητα, αλλά και σαφώς χαμηλότερο κόστος.
Δηλαδή, τα υπόλοιπα σωματεία της Α1′ Κατηγορίας μάλλον ήταν… χαζά που δεν αναζήτησαν εναλλακτικό τρόπο και μέσο μετακίνησης στους Παξούς, ούτως ώστε να τους έρθει πολύ πιο οικονομικά το ταξίδι…
Την προηγούμενη εβδομάδα ο Πρωταθλητής της Ένωσής μας, ο ΑΟ Σιναράδων, είχε παραιτηθεί από τον δικό του εξ αναβολής αγώνα με τον ΑΟ Παξών, προκειμένου να αποφύγει τα υπέρογκα έξοδα. Με συνέπεια να μηδενιστεί, να του αφαιρεθούν βαθμοί και να του επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο ύψους 700 ευρώ. Βλέπετε, οι Σιναραδίτες δεν θέλγσαν να το «παίξουν» μάγκες, «παρακάμπτοντας» την υπόδειξη της ΕΠΣΚ και να πάνε στους Παξούς όχι με το «Δέσποινα», αλλά με καράβι της δικής τους επιλογής, ώστε και πολύ πιο φθηνά να τους έρθει, αλλά και τις «βαρύτατες» κυρώσεις να αποφύγουν.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, η Διοίκηση της ΕΠΣ Κέρκυρας είναι πολύ ενοχλημένη από τη συμπεριφορά του Αστέρα Πετριτή, που «έγραψε» κανονικά την προ 8 μηνών απόφασή της, όμως δεν προτίθεται να επιβάλλει κάποια ποινή στην ομάδα.