Την πρόκρισή του στα Ημιτελικά του τοπικού Κυπέλλου πανηγύρισε σήμερα Τετάρτη (22/1) ο Αστέρας Πετριτή, που κέρδισε στην έδρα του την ΑΕ Λευκίμμης με 3-2 κι ενώ ο πρώτος αγώνας (στις 18 Δεκεμβρίου) είχε τελειώσει ισόπαλος 0-0.
Η επιτυχία των «κόκκινων» αποκτά μεγάλη σπουδαιότητα, για τρεις λόγους: Πρώτον, επειδή απέκλεισαν σύλλογο ανώτερης Κατηγορίας (Γ’ Εθνική). Δεύτερον, διότι νίκησαν παρόλο που βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ (0-1 και 1-2). Και τρίτον, γιατί αγωνίστηκαν έχοντας πολλές και σημαντικότατες ελλείψεις, αφού απουσίαζαν οι τιμωρημένοι Δημήτρης Ασπιώτης, Άγγελος Μηνάς και οι τραυματίες Νίκος Γεωργοπάλης, Χρήστος Μήτσης και Άντονι Ίσερης.
Στην αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό γήπεδο Πετριτή, ενώπιον πολύ κόσμου, οι Λευκιμμιώτες του δημήτρη Μουρούτη άνοιξαν το σκορ στο 25′, με εύστοχη εκτέεση πέναλτι του Βαγγέλη Τσεβανέδη, ενώ στο 35′ ο Γιώργος Γαρδικιώτης με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Η ΑΕΛ στην εκπνοή του ημιχρόνου (44′) απέκτησε εκ νέου το προβάδισμα (1-2), με χτύπημα φάουλ του Χρήστου Γαστεράτου. Ο Κερκυραίος μεσοεπιθετικός δεν πανηγύρισε το γκολ, ως ένδειξη σεβασμού στον Αστέρα, την φανέλα του οποίου είχε φορέσει την περίοδο 2016-2017, στην Γ’ Εθνική.
Στην επανάληψη, οι Πετριτιώτες κατόρθωσαν να… φέρουν τούμπα το παοχνίδι και να περάσουν στους «4» του θεσμού. Στο 60′ ο Χρήστος Πέντσας, με σουτ μέσα από την περιοχή, έκανε το 2-2 και στο 71′ ο Κώστας Μάμαλος με εκτέλεση πέναλτι «έγραψε» το 3-2, μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς από πλευράς γηπεδούχων.
«Άρχοντας» του ματς ήταν ο Κώστας Τόμπρος, με συνεργάτες τους Ανδρέα Σερίφη και Τάσο Γραικό.
Ο νέος τεχνικός του Αστέρα, Γιάννης Κουρής, οδήγησε τους «κόκκινους» σε μια μεγάλη πρόκριση, «πληγώνοντας» παράλληλα την ομάδα που επί σειρά ετών υπηρέτησε ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής.
• Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ














