Κοινή ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσαν επτά σωματεία της βόρειας Κέρκυρας εναντίον της ΕΠΣΚ, την οποία κατηγορούν και καταγγέλλουν για ανεύθυνη στάση και υποβάθμιση του Πρωταθλήματος μικρών ηλικιών που διεξάγεται στο βόρειο συγκρότημα, λόγω του ότι η Ένωση δεν καλύπτει διαιτητικά τους αγώνες.
Το πλήρες κείμενο έχει ως ακολούθως:
«Εδώ και ένα μήνα περίπου βρίσκεται σε εξέλιξη το Πρωτάθλημα Υποδομών Προτζούνιορ – Τζούνιορ και Προπαίδων για τις Ακαδημίες ποδοσφαίρου της βόρειας Κέρκυρας, στο οποίο συμμετέχουν οι ομάδες μας.
Κύριο στοιχείο των αγώνων αυτών είναι η μεγάλη συμμετοχή αθλητών (περίπου 300), θεατών (αφού μέχρι τώρα τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές τις έχουν παρακολουθήσει περίπου 2.000 άτομα), αλλά και η κυριαρχία του αθλητικού πνεύματος.
Το Πρωτάθλημα το διοργανώνει το Εθνικό Συμβούλιο Κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), που καλύπτει ιατρικά τους αγώνες κι ένα μέρος των εξόδων τους, ενώ δίνει και το κοινωνικό περιεχόμενο σε αυτούς.
Η ΕΠΣ Κέρκυρας, με απόφαση του Δ.Σ. της, συμμετέχει ως συνδιοργανώτρια, έχοντας αποκλειστικά την ευθύνη της κάλυψης των αγώνων με διαιτητές.
Στα πλαίσια του Πρωταθλήματος έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα τέσσερις αγωνιστικές ημέρες και συνολικά σε αυτές 48 αγώνες. Η 1η στις Νυμφές, η 2η στους Αυλιώτες, η 3η στο Θινάλι και η 4η στον Σπαρτύλα και τον Άγιο Αθανάσιο. Από αυτές τις αγωνιστικές, δυστυχώς η ΕΠΣΚ κάλυψε μόνο μία, αφήνοντας χωρίς διαιτητές όλες τις υπόλοιπες και συνολικά 36 αγώνες.
Μετά από αυτό, οι ομάδες μας:
α) Διαμαρτύρονται έντονα για την υποβάθμιση του Πρωταθλήματος Υποδομών από την ανεύθυνη στάση της ΕΠΣ Κέρκυρας και την καλούν να ανταποκριθεί επιτέλους στις υποχρεώσεις της, ορίζοντας διαιτητές στους αγώνες.
β) Εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τα δυο μέτρα και δυο σταθμά της ΕΠΣΚ, αφού στο ίδιο διάστημα, για τον Όμιλο της πόλης στο ίδιο Πρωτάθλημα, ορίζει (και πολύ σωστά) κανονικά διαιτητές.
γ) Δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους, έστω και χωρίς την ΕΠΣΚ, για την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος Υποδομών, με την 5η αγωνιστική ημέρα στις 26 Μαΐου στις Καρουσάδες, και την τελευταία αγωνιστική στις 2 Ιουνίου στο γήπεδο Παλαιοκαστριτών. Με διαιτητές: προπονητές, παράγοντες και γονείς, όπως έγινε μέχρι τώρα.
δ) Προσκαλούν, τέλος, όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου στη μεγάλη γιορτή για την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος Ακαδημιών Βόρειας Κέρκυρας, στις Κατηγορίες Προτζούνιορ, Τζούνιορ και Προπαίδων, όπου θα γίνουν πολλοί διαγωνισμοί, οι βραβεύσεις και η τελετή λήξης, που θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο Παλαιοκαστριτών την Κυριακή 2 Ιουνίου, με ώρα έναρξης τις 16:00.
Κέρκυρα, 19/5/2013
• Για τον Αστέρα Λιαπάδων: Γιάννης Κορακιανίτης, Πρόεδρος
• Για τον Αστέρα Σπαρτύλα: Ματθαίος Γισδάκης, Πρόεδρος
• Για τον Αχιλλέα Νυμφών: Σπύρος Βεδουράς, Πρόεδρος
• Για τον Αετό Αγ. Αθανασίου: Σπύρος Καρδακάρης, Πρόεδρος
• Για την Ολυμπιάδα Καρουσάδων: Δημήτρης Κουρσάρης, Εκπρόσωπος – Προπονητής
• Για τον Θιναλιακό: Γιάννης Χειρδάρης, Εκπρόσωπος – Προπονητής
• Για τον Οδυσσέα Αυλιωτών: Σπύρος Πέρρος, Πρόεδρος».