Σχετικά με τον ξαφνικό και αναπάντεχο χαμό του Πέτρου Δημάκου, το Δ.Σ. της ΕΠΣ Κέρκυρας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας με το συγκλονιστικό άγγελμα του τραγικού θανάτου του καθηγητή Φυσικής αγωγής, προέδρου του Συνδέσμου προπονητών ποδοσφαίρου Κέρκυρας, πατέρα δύο μικρών παιδιών και φίλου, Πέτρου Δημάκου, σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε:
1. Να εκφράσει τη βαθιά θλίψη του, τα συλλυπητήρια του και την ειλικρινή συμπαράστασή του στην οικογένεια του εκλιπόντος.
2. Να παραστεί στη νεκρώσιμη ακολουθία.
3. Να διαθέσει συμβολικό ποσό στο Ταμείο Αλληλεγγύης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Κέρκυρας.
4. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πριν την έναρξη όλων των ποδοσφαιρικών αγώνων του Σαββατοκύριακου 9-10 του Φλεβάρη 2013.
Ο Πέτρος ήταν ένας αγωνιστής των ιδεών του. Πάλεψε με πάθος, με ανιδιοτέλεια και μαχητικότητα. Πρόσφερε πολλά στην Κέρκυρα. Αφήνει ένα πολυσήμαντο έργο στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στη νεολαία μας. Πρόσφερε πολλά στους συναδέλφους του. Στην εκπαίδευση, στους προπονητές, στους αθλητές, στο ποδόσφαιρο.
Διακατεχόταν από αγωνίες και πάλεψε για μια καλύτερη κοινωνία, για έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας. Ανθρώπινος, χαμογελαστός και φιλότιμος δεν κουραζόταν να δουλεύει. Για τα κοινά, για τους πολλούς, για όσα έχει αξία να κάνεις στη ζωή σου και που σε συνοδεύουν στα αιώνια ταξίδια σου. Για όσα σε κάνουν να κερδίζεις την εκτίμηση και το σεβασμό του κόσμου.
Πέτρο, αφήνεις ένα κενό. Το ποδόσφαιρο γίνεται φτωχότερο. Αγάπησες την Κέρκυρα και εργάστηκες γι’ αυτήν. Για τον κόσμο της. Σε ευχαριστούμε.
Σήμερα θρηνώντας για τον αναπάντεχο χαμό σου σου υποσχόμαστε να συνεχίσουμε την προσπάθειά σου. Η ποδοσφαιρική οικογένεια της Κέρκυρας θα σε θυμάται και θα σε τιμά, όπως ταιριάζει στους ανθρώπους που δε δίστασαν πάντα στα μετερίζια που τάχθηκαν να προσφέρουν στην κοινωνία μας και προπάντων στη νεολαία μας.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος, Ανδρέας Προβατάς
Ο Γεν. Γραμματέας, Παναγιώτης Ποζίδης».















