Αναμφίβολα αυτό το καλοκαίρι ο ΑΟ Κασσιώπης θα «χριστεί» πρωταθλητής στις μεταγραφές, σε ότ αφορά το τοπικό ποδόσφαιρο. Και αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με τον αριθμό των μεταγραφικών αποκτημάτων, όσο με την ποιότητα αυτών.
Το συγκρότημα της Βόρειας Κέρκυρας, το οποίο επέστρεψε πανηγυρικά στην Α1′ Κατηγορία, θέλει όχι απλώς να κάνει αισθητή την παρουσία του και να πρωταγωνιστήσει στο Πρωτάθλημα, αλλά φιλοδοξεί να κατακτήσει τον τίτλο, συνεπώς και το εισιτήριο για την άνοδο στη Δ’ Εθνική. Για την επίτευξη αυτού του στόχου έχουν ήδη μπει… γερές βάσεις από τη Διοίκηση του Χάρη Κουτσούρη και τον προπονητή της ομάδας, Σπύρο Γιαννούλη, οι οποίοι προέβησαν σε σημαντική ενίσχυση του ΑΟΚ, με ποδοσφαιριστές ντόπιους μεν, αλλά πολύ ταλαντούχους, οι οποίοι έχουν σπουδαίες εμπειρίες και «παραστάσεις» στη μέχρι τώρα καριέρα τους.
Πρώτος και… καλύτερος, ο Αλέξης Βιτουλαδίτης, ο οποίος ύστερα από πέντε χρόνια συνεργασίας του με τον ΑΟ Κέρκυρα, σε Β’ Εθνική και Σούπερ Λιγκ, θα φοράει στη νέα σαιζόν τη φανέλα της Κασσιώπης. Συμπαίκτες του θα είναι δύο παλαιότεροι ποδοσφαιριστές του ΑΟ Κέρκυρα, δηλαδή ο Βασίλης Πετρόγιαννης που αγωνίζονταν στη Δ’ Εθνική με τη Βολίδα Κάτω Γαρούνα, στην οποία αποτέλεσε από τους κορυφαίους σε απόδοση και προσφορά, καθώς και ο Νίκος Ανδριώτης που έπαιζε στη Δ’ Εθνική με τον Σκουφά Κομποτίου Άρτας.
Την παρέα των… πρώην «κυανέρυθρων» αναμένεται οσονούπω να συμπληρώσει ο Γρηγόρης Στρατηγός, που ήταν στη Βολίδα μαζί με τον Πετρόγιαννη και η ένταξή του στην Κασσιώπη είναι απλώς διαδικαστικό ζήτημα.
Θυμίζουμε πως πρώτο χρονικά μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας αποτέλεσε ο Μιχάλης Κονισπολιάτης, ο οποίος ήταν και μέχρι πρότινος συμπαίκτης με τον Ανδριώτη, αλλά σε άλλο σωματείο: τον Σκουφά Κομποτίου. Στην Κασσιώπη ο Μιχάλης θα συναντήσει και τον αδελφό του, τον Νίκο.
Όπως, λοιπόν, γίνεται αντιληπτό, ο πρόεδρος του συλλόγου, Χάρης Κουτσούρης, έχει βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να ενισχυθεί σημαντικά η ομάδα, με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Από εκεί και πέρα, τον προπονητή Σπύρο Γιαννούλη περιμένει σκληρή δουλειά, αφού θα πρέπει να… μοντάρει με τον καλύτερο τρόπο στην εντεκάδα τους περσινούς παίκτες με τους νεοφερμένους. Σημειώνουμε εδώ ότι στον ΑΟΚ διατηρήθηκε σχεδόν ολόκληροι το περσινό ρόστερ, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
Χρήστος Γραμμένος