Ο Δημήτρης Σπανός, μετά την εκτός έδρα νίκη του ΑΟΚ Κέρκυρα επί της ΑΕ Σπάρτης, είχε κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος για την πολύ καλή εμφάνιση της ομάδας του.
Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε ο Αιγιώτης τεχνικός, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου : «Ξέραμε από την αρχή ότι είχαμε να κάνουμε μία ομάδα, της οποίας τα κύρια χαρακτηριστικά είναι η δύναμη, το πάθος, η θέληση να διακριθεί. Νέα παιδιά με φιλοδοξίες. Έπρεπε να βάλουμε περισσότερη ενέργεια, να σκεφτούμε πιο καλά, να είμαστε συγκεντρωμένοι, ώστε να ανταπεξέλθουμε σε μία – κατά γενική ομολογία – δύσκολη έδρα. Η Σπάρτη δέχεται δύσκολα γκολ, κρατά πολλές φορές το μηδέν και είναι από τις ομάδες που αδικείται από τη βαθμολογία.
Το κάναμε σε πάρα πολλές περιπτώσεις και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο. Ήμασταν πάρα πολύ σοβαροί στην άμυνα αν εξαιρέσουμε μία απόκρουση του Κουτζαβασίλη στο 1-0 που μας έδωσε ώθηση για να βάλουμε δεύτερο και να τελειώνουμε, γενικά δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα.
Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, την κατοχή, δημιουργήσαμε και χάσαμε ευκαιρίες και είμαι ευχαριστημένος από το πάθος, τη θέληση, τη δίψα για διάκριση που έδειξαν τα παιδιά μου. Ένα άλλο πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι με τρεις πολύ σημαντικές απουσίες του Ιωάννου, του Ζορμπά και του Σιατραβάνη, τα παιδιά που έπαιξαν αντεπεξήλθαν πλήρως. Έδειξαν ότι η ομάδα έχει ρόστερ, βάθος και με λίγα πράγματα θα γίνουμε εξαιρετικοί σαν ομάδα στο υπόλοιπο μισό.
Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Συγχαρητήρια στα παιδιά της Σπάρτης, στον προπονητή για τη σοβαρότητα και το πάθος. Εμείς πάμε στο επόμενο με τον Αιγινιακό που είναι δύσκολο και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με την ίδια σοβαρότητα όπως και σήμερα.
Είναι τιμή να νιώθουν οι φίλαθλοι αντίπαλης ομάδας ότι ο αντίπαλος προπονητής δουλεύει με τιμιότητα και σοβαρότητα. Όσα χρόνια ζω από αυτή τη δουλειά. Έτσι πρέπει να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας και έτσι τα μεγαλώνω εγώ, έχοντας στο μυαλό τους ιδανικά, ήθη και σωστή ηθική. Έτσι ξεκίνησα να δουλεύω και έτσι θέλω να τελειώσω. Είτε βόλεψε το περσινό παιχνίδι τη Σπάρτη, είτε όχι εγώ έχω ήσυχη τη συνείδησή μου, είμαι καθαρός μέσα μου και θα συνεχίσω να την έχω.
Στόχος μας από την αρχή είναι η Super League. Η Κέρκυρα χωρίς τη Super League δεν πρέπει να υπάρχει. Έχουμε μείνει αρκετά πίσω. Νομίζω, όμως ότι μέρα με τη μέρα θα μπορέσουμε να μαζέψουμε τη διαφορά και να φτάσουμε σε θέση βολής. Θέλουμε να αμφισβητήσουμε την τόσο μεγάλη διαφορά που υπάρχει στη βαθμολογία. Αυτό, όμως δεν μπορεί να γίνει με τα λόγια, αλλά με τα έργα και δίχνοντάς το μέσα στο γήπεδο».














