Ο Ορέστης Καρνέζης έδωσε συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα “Gazzetta dello Sport”, με αφορμή τον αγώνα ανάμεσα στην Ουντινέζε και τη Νάπολι, για την 3η αγωνιστική της Serie A.
Ο 29χρονος διεθνής τερματοφύλακας, που έχει κερκυραϊκή καταγωγή, μίλησε για το παιχνίδι της ζωής του, κόντρα στην Μπαρτσελόνα (την περσινή σαιζόν, φορώντας τη φανέλα της Γρανάδα), για τα ποδοσφαιρικά ινδάλματά του, για τα ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, αλλά και για τις διαφορές ανάμεσα στο ιταλικό και το ισπανικό ποδόσφαιρο.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα πορτιέρο της Ουντινέζε:
• Για το κορυφαίο παιχνίδι του, πέρυσι με τη Γρανάδα, κόντρα στη Μπαρτσελόνα, αλλά και το αν φοβάται την προσεχή αντίπαλο της Ουντινέζε, τη Νάπολι, λόγω Ιγκουαΐν:
«Δεν φοβάμαι ούτε τον Ιγκουαΐν, ούτε κανέναν άλλο. Έχω σταματήσει τον Μέσι… Δεν θα ξεχάσω ποτέ το ματς που έδωσα πέρυσι με τη Γρανάδα κόντρα στη Μπαρτσελόνα, γιατί νικήσαμε 1-0 και κερδίσαμε την παραμονή μας στην Κατηγορία. Η πιο δύσκολη φάση για μένα ήταν η εκτέλεση φάουλ του Μέσι, που η μπάλα κατευθυνόταν στη συμβολή των δοκών, αλλά και απέκρουσα και σε εκείνη τη φάση».
• Για το γεγονός ότι ο Στραματσόνι εμπιστεύεται τον ίδιο για πρώτο γκολκίπερ, ενώ πέρυσι ο Γκουιντολίν είχε αναδείξει τον Σκουφέτ:
«Αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι πως υπάρχουν τρεις τερματοφύλακες υψηλού επιπέδου, που ίσως είναι τέσσερεις, αν συμπεριλάβω και τον Μερέτ. Δεν είναι κανενός η θέση, ο Σκουφέτ έχει το ταλέντο και τις προϋποθέσεις για να γίνει ένας μεγάλος τερματοφύλακας».
• Για το λόγο που άργησε να κάνει καριέρα:
«Γιατί; Επειδή στην Ελλάδα δεν δείχνουν εμπιστοσύνη στους νεαρούς τερματοφύλακες».
• Για το τι σημαίνει το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός:
«Να επιστρέφεις στο σπίτι ζωντανός… Αστειεύομαι, αλλά όχι και τόσο. Όλη η Αθήνα το περιμένει. Υπάρχει τρελός φανατισμός και απίστευτη ένταση».
• Για το ποιος ήταν ο ποδοσφαιρικός του μύθος:
«Ο Φαν Ντερ Σαρ. Σήμερα μου αρέσει ο Ντιέγκο Λόπεθ και ο Μπουφόν είναι πάντα Μπουφόν».
• Για το ποιοι ήταν οι Ιταλοί που λάτρευε:
«Τότι και Ντι Νατάλε, με τον δεύτερο να γίνεται επιτέλους και συμπαίκτης μου».
• Για τη σύγκριση μεταξύ της La Liga και της Serie A:
«Το ισπανικό Πρωτάθλημα είναι πιο δύσκολο, κυρίως για έναν τερματοφύλακα. Ο ρυθμός είναι πιο υψηλός, ενώ υπάρχει και περισσότερη ταχύτητα».