Έπειτα από περίπου δυόμισι χρόνια συνεργασίας του με την ΑΕ Λευκίμμης, ο Γιάννης Σφακιανάκης ετοιμάζεται να πει «αντίο» στη «Βασίλισσα του Νότου».
Η περσινή πολύ άσχημη παρουσία της ΑΕΛ στις διοργανώσεις που έλαβε μέρος, αποτέλεσε τον κυριότερο λόγο του «διαζυγίου» με τον 42χρονο τεχνικό. Η ομάδα, παρά το υπέρογκο μπάτζετ που είχε διατεθεί, τερμάτισε 6η στον 3ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής (δηλαδή, δύο θέσεις πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού), ενώ στο Κύπελλο της ΕΠΣΚ, αποκλείστηκε στα Ημιτελικά από αντίπαλο κατώτερης Κατηγορίας (τον ΟΦΑΜ).
Υπήρξαν, όμως, κι άλλες σημαντικές αιτίες, για τις οποίες η Διοίκηση της Λευκίμμης απώλεσε την εμπιστοσύνη της προς το πρόσωπο του Σφακιανάκη. Όπως π.χ. ότι είχε χάσει τον έλεγχο των αποδυτηρίων, ότι παρουσιάζονταν αρκετά κρούσματα απειθαρχίας, ότι εμφανίστηκαν πάμπολλα προβλήματα τραυματισμών και ότι από αγώνα σε αγώνα, η απόδοση της ομάδας εμφάνιζε μεγάλες «διακυμάνσεις».
Η θητεία του Αθηναίου τεχνικού στο… τιμόνι της ΑΕΛ, τη σαιζόν που πέρασε, κρίνεται απόλυτα αποτυχημένη! Ενώ, λοιπόν, πριν από μερικές εβδομάδες υπήρχε η αίσθηση ότι θα παρέμενε στον πάγκο της «Βασίλισσας», εν τούτοις το κλίμα γι’ αυτόν άλλαξε άρδην αμέσως μετά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση του σωματείου και την ανάδειξη νέου Δ.Σ., πολλά μέλη του οποίου δεν πίστευαν στις προπονητικές του ικανότητες και δεν του παρείχαν στήριξη. Γι’ αυτό άλλωστε, μετά τις εκλογές οι Λευκιμμιώτες άρχισαν να ψάχνουν για άλλον τεχνικό ηγέτη.
Απ’ όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο Γιάννης Σφακιανάκης επιθυμούσε… διακαώς την παραμονή του στον πάγκο της ΑΕ Λευκίμμης, για το λόγο αυτό προσπαθούσε το τελευταίο διάστημα να κρατήσει ανοιχτούς τους… δίαυλους επικοινωνίας με τους διοικούντες του συλλόγου της νότιας Κέρκυρας. Πάντως, εκτιμάται πως για τον «ψηλό» θα ήταν πολύ δύσκολο να… χωρέσει δύο καρπούζια σε μια μασχάλη, αφού -ως γνωστόν- έχει αναλάβει εδώ και λίγες μέρες τη διαχείρηση του ενωσιακού γηπέδου στο Κανόνι, μαζί με τον επιχειρηματία Σπύρο Κουτσοκώστα, με τον οποίο σύστησαν εταιρία και κέρδισαν τον σχετικό διαγωνισμό της ΕΠΣΚ.
Όπως φαίνεται, η «εποχή Σφακιανάκη» έφτασε στο τέλος της για τη Λευκίμμη! Η ομάδα ετοιμάζεται να… γυρίσει σελίδα και όχι μόνο βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με άλλον προπονητή, αλλά φέρεται να έχει ήδη «κλείσει» και κάποιους παίκτες, που θα γνωστοποιηθούν επισήμως σύντομα.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του CorfuCorner.gr, στελέχη της Διοίκησης της ΑΕΛ σήμερα Τρίτη , (εάν ήδη αυτό δεν έγινε χθες Δευτέρα το βράδυ), θα επικοινωνήσουν με τον Αθηναίο προπονητή, προκειμένου να τον ενημερώσουν ότι δεν θα συνεχιστεί η συνεργασία τους, ενώ ενδέχεται να εκδοθεί κι ευχαριστήρια ανακοίνωση.
• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ














