Με ανακοίνωση της η ΝΟΔΕ Κέρκυρας της Ν.Δ. αναφέρεται στις τελευταίες αποχωρήσεις γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.
Αναλυτικά το δελτίο τύπου αναφέρει: «Ανησυχεί ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία, όπως και εμάς, η κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.
Το Νοσοκομείο μας αποδυναμώνεται συνεχώς από έμπειρο ιατρικό προσωπικό και τούτο δεν βοηθάει ούτε στην λειτουργία του, αλλά ούτε και στο αίσθημα ασφάλειας που πρέπει να νιώθουν οι πολίτες.
Πιο συγκεκριμένα, μετά τις πρόσφατες αποχωρήσεις, λόγω συνταξιοδότησης, των εμπειρότατων Ιατρών Κυριάκου Χαΐνη και Νίκου Γατσούλη, Διευθυντών της Πνευμονολογικής και Χειρουργικής Κλινικής Αντίστοιχα, ήρθαν να προστεθούν το τελευταίο χρονικό διάστημα οι παραιτήσεις τριών Ιατρών του Νοσοκομείου, δύο της Παθολογικής Κλινικής και ενός της Καρδιολογικής, ενώ ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής Χρυσόστομος Μπούκας, βρίσκεται σε άδεια, λόγω επικείμενης συνταξιοδότησής του τον Δεκέμβριο του 2018.
Όπως γίνεται αντιληπτό, υπάρχει μία αποδυνάμωση του Νοσοκομείου μας, ειδικά δε στην Παθολογική Κλινική παραμένουν σε ενέργεια μόνον τέσσερις Ιατροί, για να εφημερεύουν όλο το μήνα και για να εξυπηρετούν όλη την Κέρκυρα.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό της έλλειψης το γεγονός ότι, με εντολή της Διοίκησης του Νοσοκομείου, οι Πνευμονολόγοι εφημερεύουν πλέον στα επείγοντα (ΤΕΠ), σαν να ήταν παθολόγοι.
Η φωνή της Διοίκησης του Νοσοκομείου, απέναντι στο πρόβλημα αυτό, είναι ανύπαρκτη, αφού η τελευταία αρέσκεται στο να μιλά μόνο για τις <<αφίξεις>> και όχι για τις <<αναχωρήσεις>>.
Αν το Νοσοκομείο ακόμα παραμένει λειτουργικό, τούτο οφείλεται, και μόνο, στην αυτοθυσία των Ιατρών αυτών, που δεν έχουν άλλη επιλογή από το να πράξουν το ιερό τους καθήκον, αυτό δηλαδή που έχουν μάθει να πράττουν τόσα χρόνια, ως σήμερα.
Έχουμε ξανά τονίσει πολλάκις ότι το ζήτημα της υγείας για εμάς είναι πρωτεύον και ότι δεν χωράει εκπτώσεις.
Το Νοσοκομείο μας έχει ανάγκη από ποσοτική και ποιοτική πληρότητα, στο θέμα του Ιατρικού, αλλά και του Νοσηλευτικού προσωπικού.
Επιθυμούμε ένα Γενικό Νοσοκομείο που να είναι αντάξιο των προσδοκιών των Κερκυραίων και να είναι μία γνήσια Β΄ βάθμια μονάδα υγείας και δεν θέλουμε αυτό να μετατραπεί σε ένα μεγάλο Α΄ βάθμιο κέντρο υγείας, όπως πάει σιγά-σιγά να συμβεί. Και κάποιοι ασφαλώς θα έχουν την ευθύνη γι’ αυτό.
Και σαφώς θα είναι αφέλεια κάποιος να ισχυριστεί ότι η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα, τάχα, της κρίσης ή γενικότερο φαινόμενο που οφείλεται στην οικονομική δυσπραγία ή την γραφειοκρατία, αφού δίπλα μας, άλλα Νοσοκομεία όπως των Φιλιάτων, των Ιωαννίνων, των Τρικάλων κ.λ.π., λειτουργούν με πληρότητα και με συνθήκες πολύ καλύτερες από τις αντίστοιχες δικές μας.
Ας λάβει η Διοίκηση εγκαίρως μέτρα που θα επαναφέρουν την κατάσταση του Νοσοκομείου μας εκεί που της αξίζει κι όχι εκεί που είναι σήμερα.
Η Υγεία των πολιτών είναι τόσο σοβαρή υπόθεση, που δεν συγχωρεί ούτε αμέλεια, ούτε καθυστέρηση, ούτε αδιαφορία».