Κλειστό θα παραμείνει και πάλι το αεροδρόμιο “Ιωάννης Καποδίστριας για 14 ημέρες και συγκεκριμένα από την Τρίτη 16 έως και την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, προκειμένου να αποπερατωθούν οι δεύτερες φάσεις εργασιών αναμόρφωσης και ανακατασκευής του διαδρόμου που είχαν ξεκινήσει από τις 21/11 έως και τις 4/12.
Σύμφωνα με την Fraport Greece,το συγκεκριμένο έργο θα έχει ως αποτέλεσμα τη δυνατότητα εξυπηρέτησης όχι μόνο μεγαλύτερων αεροσκαφών αλλά και αυξημένου αριθμού πτήσεων, ενώ επισημαίνει οτι η διακοπή της λειτουργίας του διαδρόμου κρίνεται απολύτως απαραίτητη, λόγω του μεγέθους και της πολυπλοκότητας του έργου, της μορφολογίας του εδάφους και του περιβάλλοντα χώρου. Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες αποτελούν μέρος της Σύμβασης Παραχώρησης. Μετά το πέρας των εργασιών, το συνολικό μήκος του διαδρόμου θα ανέρχεται στα 2.475 μέτρα.
Να σημειωθεί οτι λόγω της 15νθήμερης παύσης λειτουργίας του διαδρόμου, οι κανονικές προγραμματισμένες πτήσεις δεν θα πραγματοποιούνται το παραπάνω διάστημα, με εξαίρεση τις αεροδιακομιδές από ασθενοφόρα ελικόπτερα.