Το δεύτερο αδιανόητο περιστατικό βίας, μέσα σε λίγο καιρό, που βλέπει το φως της δημοσιότητας συνέβη το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (17/5) στον χώρο του παλαιού ψυχιατρείου ανάμεσα σε έναν σχεδόν 15χρονο και έναν 16χρονο ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με σπασμένη γνάθο και μύτη, εξάρθρωση γονάτου και πολλαπλά τραύματα στον κορμό και τα άκρα! Και ο οποίος θα μεταφερθεί στα Γιάννενα προκειμένου να υποβληθεί σε ειδικό χειρουργείο για την αποκατάσταση των τραυμάτων του στο πρόσωπο, λόγω έλλειψης γναθοχειρούργου στο ΓΝΚ!
Ο δε 15χρονος συνελήφθη μεν από την Αστυνομία, μαζί με τους γονείς του που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραμέληση ανηλίκου, ωστόσο, με εντολή Εισαγγελέα αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι ενώ σχηματίζεται δικογραφία, ενώ σήμερα Δευτέρα (20/5) αναμένεται να αποφασίσει η Δικαιοσύνη αν θα παραπεμφθεί για ξυλοδαρμό και επικίνδυνες σωματικές βλάβες, καθώς και αν θα κατηγορηθούν και οι γονείς του.
Ο πατέρας του εφήβου ανέφερε συγκεκριμένα στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA: «Έχει σπασμένη μύτη, σπασμένο ζυγωματικό, έχει σπασμένη γνάθο, η οποία θα χρειαστεί γναθοχειρουργό που δεν υπάρχει εδώ στην Κέρκυρα και θα πρέπει να πάμε στα Γιάννενα, να διακομιστεί το παιδί υπηρεσιακώς στα Γιάννενα. Και εξάρθωση γονάτου. Το παιδί το φωνάξανε μέσα, τάχα μου να του πούνε κάτι.. Όταν λοιπόν ο γιος μου μπήκε μέσα, εκεί ξυλοκοπήθηκε άγρια. Μιλάμε για άγριο ξυλοδαρμό. Το παιδί ενώ όσο ήταν κάτω λιπόθυμος, ο δράστης συνέχισε να τον χτυπάει».
Ο θύτης μάλιστα παρότι άφησε το θύμα χωρίς τις αισθήσεις του στο έδαφος, άρχισε να τον απειλεί και από πάνω για να μην καταγγείλει τον ξυλοδαρμό του.
Ο 16χρονος παραμένει σε σοκ, δεν μπορεί να εξηγήσει τι ήταν αυτό που ώθησε τους συνομήλικούς του να του επιτεθούν με τέτοια μανία, με τον πατέρα του να δηλώνει πως θα ακολουθήσει τη νομική οδό για να αποδοθούν οι ευθύνες για τον ξυλοδαρμό του γιου του.