Με κεντρικό θέμα «Όπερα και Γαστρονομία» ανοίξε τις πύλες του στον Κήπο του Λαού, το Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Κέρκυρα από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Ionian Inspires και συμμετέχουν όλοι σχεδόν οι φορείς του νησιού.
Ο λόγος για το Corfu Food & Wine Festival, που στόχο έχει την ανάδειξη της γαστρονομίας ως κύριου χαρακτηριστικού της ιστορίας και του πολιτισμού στο νησί των Φαιάκων και τα Ιόνια Νησιά.
Με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση της σημαντικότερης γυναικείας μορφής της παγκόσμιας όπερας, της Μαρίας Κάλλας, κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ κορυφαίοι σεφ θα μαγειρέψουν συνταγές από την “άγνωστη συλλογή” της, οι οποίες περιλαμβάνονται στο βιβλίο «Η ντίβα στην κουζίνα» σε μία μοναδική γαστρονομική και μουσική γιορτή.
Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί για δεύτερη χρονιά στις μοναδικές ιστορικές σχέσεις μεταξύ Κέρκυρας και Σερβίας. Ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, οι παραδοσιακές μουσικές και γεύσεις της Σερβίας θα παρουσιαστούν την τρίτη ημέρα του φεστιβάλ.
Επιπλέον κάθε χρόνο επιλέγονται και προσκαλούνται ξένες χώρες οι οποίες συμμετέχουν μέσω Πρεσβειών, Επιμελητηρίων και των αντίστοιχων πολιτιστικών και γαστρονομικών οργανισμών.
ΠΗΓΗ: CORFU TV NEWS