• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
Με εντός έδρας ισοπαλία ξεκίνησαν για τον ΑΟ Κασσιώπης οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του 2013, στο Πρωτάθλημα της Football League 2.
Στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου, η ομάδα του Ρομπέρτο Μπολάνο παραχώρησε 0-0 στον Αιγινιακό, σε παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (6/1) στο Δημοτικό γήπεδο Θιναλίου, στην Αχαράβη Κέρκυρας.
Ο ΑΟ Κασσιώπης ήθελε να κάνει νικηφόρο ποδαρικό στο νέο έτος, αλλά δεν τα κατάφερε, μένοντας για δεύτερη σερί αγωνιστική «άσφαιρος» επιθετικά (προηγήθηκε η εκτός έδρας ήττα με 2-0 από τον Εθνικό Σιδηροκάστρου). Ωστόσο, με τον έναν αυτό βαθμό, η ομάδα «έπιασε» στην 3η θέση της κατάταξης τον Τύρναβο, ο οποίος επίσης ηττήθηκε στο Σιδηρόκαστρο.
Το κυριακάτικο ματς ήταν μέτριο ποιοτικά, με τις καλές στιγμές να μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Οι γηπεδούχοι είχαν μεν τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων σχεδόν σ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους προς τα αντίπαλα καρέ, ενώ οι φιλοξενούμενοι του Γιάννη Βλάχου ήταν εξαιρετικά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο και απέδειξαν πως διαθέτουν ένα καλοδουλεμένο σύνολο.
Να επισημανθεί εδώ ότι ο ΑΟ Κασσιώπης είχε σημαντικές απουσίες, όπως ο τιμωρημένος Λάζαρος Θεοδωρέλης και οι ανέτοιμοι Ιουλιανός Πελάης και Γιάννης Κόκκινος, ενώ στο 34ο λεπτό του αγώνα χτύπησε και ο Γιάννης Σφακιανάκης και αντικαταστάθηκε.
Οι Κερκυραίοι είχαν δύο πολύ επικίνδυνα σουτ με τους Χρήστο Καραγιάννη στο 27′ και Θανάση Πατινιώτη στο 72′, τα οποία αποκρούστηκαν από τον γκολκίπερ Αχαλινόπουλο, ενώ ο Αιγινιακός έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 77′, όταν ο Μήτρακας πραγματοποίησε σέντρα, ο τερματοφύλακας Δημήτρης Γκίνης είχε εξουδετερωθεί και ο Καλλέργης από το δεύτερο δοκάρι πλάσαρε άουτ.
Σε γενικές γραμμές, το τελικό 0-0 κρίνεται ως δίκαιο αποτέλεσμα, με τον ΑΟ Κασσιώπης για πρώτη φορά νε μην κερδίζει σε φετινό αγώνα Πρωταθλήματος μέσα στην Αχαράβη.
Το παιχνίδι διεύθυνε ο Χρήστος Κούλης (ΕΠΣ Ηλείας), έχοντας για βοηθούς τον Γιάννη Καραλή (ΕΠΣ Ηλείας) και τον Δημήτρη Τίκα του Χρήστου (ΕΠΣ Καρδίτσας), ενώ τέταρτος διαιτητής του ματς ήταν ο Γιώργος Τάσσης (ΕΠΣ Αθηνών).
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΑΟ ΚΑΣΣΙΩΠΗΣ (Ρομπέρτο Μπολάνο): Γκίνης, Ανυφαντής, Μεσημέρης, Βιτουλαδίτης, Σφακιανάκης (34′ λ.τρ. Κονισπολιάτης), Πετρόγιαννης, Γυφτοκώστας (46′ Φούκης), Φαρούκ (73′ Τσάτσος), Πατηνιώτης, Καραγιάννης, Τσούκλης.
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Γιάννης Βλάχος): Αχαλινόπουλος, Γούτσιος, Λιόλιος, Μιλκούδης, Ζούρκος, Κοσμίδης (61′ Μήτρακας), Γκιαούτσης, Κύργελος, Έξαρχος (67′ Κρυστάλλης), Καλλέργης, Τσιλιανίδης (82′ Σαββίδης).