• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
Το ποδαρικό του Ολύμπου στο 2014 δεν ήταν καλό, αφού ηττήθηκες εκτός έδρας από τη Λάρισα με σκορ 4-0, σε ματς της 12ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, που έγινε την Κυριακή (5/1), στο γήπεδο Αλκαζάρ.
Το αποτέλεσμα μάλλον ήρθε φυσιολογικά. Η κερκυραϊκή ομάδα παρουσιάζεται φέτος ιδιαίτερα αδύναμη στους εκτός έδρας αγώνες της, ενώ στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Κώστας Νέτης (ο οποίος πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του στην τεχνική ηγεσία των Ολύμπιων) είχε να αντιμετωπίσει αρκετά και σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα. Απουσίαζαν οι Σπύρος Βλάσσης, Αλέξανδρος Μυρίλλας, Νίκος Ρεκλείτης, Χρήστος Γαστεράτος, Δημήτρης Μπούας, κι επίσης οι Κώστας Γκερέκος και Σπύρος Κροκίδης που έπαιξαν, δεν ήταν 100% έτοιμοι.
Συν τοις άλλοις, οι «Φαίακες» είχαν απέναντί τους έναν μεγάλο, ισχυρό και πολύ ποιοτικό αντίπαλο, την ΑΕΛ του ενός Πρωταθλήματος και των δύο κυπέλλων Ελλάδας, η οποία είναι πρωτοπόρος στον 2ο Όμιλο και θεωρείται ως το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και της ανόδου στη Football League.
Παρ’ όλα αυτά, ο Όλυμπος ήταν «μέσα» στο παιχνίδι επί 63′ αγωνιστικά λεπτά, οπότε και το ματς ήταν στο 1-0, αλλά στη συνέχεια ήρθε η κόπωση και η κατάρρευση.
Οι «βυσσινί» του Γιώργου Στράντζαλη απέκτησαν το προβάδισμα στο 18ο λεπτό με γκολ του Σαββίδη. Στο 64′ και το 71′ ο Στεφανίδης με δύο δικά του τέρματα «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του θεσσαλικού κάμπου, για να διαμορφωθεί το τελικό 4-0 στο 86′ με σκόρερ τον Γκούρτσα.
Να σημειωθεί ότι με τους Λαρισαίους αγωνίστηκε ως αλλαγή ο Κερκυραίος μεσοεπιθετικός, Θανάσης Πατινιώτης.
Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Δημήτρης Ρούσσης, ο οποίος είχε για βοηθούς τους Χρήστο Τρίαντο και Βαγγέλη Κόκκαλη, της ΕΠΣ Θεσσαλίας.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Α.Ε. ΛΑΡΙΣΑ 1964 (Γιώργος Στράντζαλης): Σικαλιάς, Καρανίκας (67′ Πατινιώτης), Μήτσης (80′ Αγτζίδης), Ρούσσης, Σαββίδης, Νεμπεγλέρας, Κυριακίδης, Μπλέντι (71′ Γαρυφαλλόπουλος), Αραμπατζής, Στεφανίδης, Γκούρτσας.
Α.Π.Σ. ΟΛΥΜΠΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (Κώστας Νέτης): Βάρελης, Κροκίδης, Βάγιας, Βασιλάκης (73′ Παπάς), Κουρής, Πανδής, Γκερέκος (77′ Ανδριώτης), Ρωμαντζάς, Κούδας, Ιωνάς, Καλούδης (70′ Μπακοχρήστος).