• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
• Φωτογραφίες: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΥΔΗΣ
Μέσα στην Κέρκυρα, και συγκεκριμένα στο γήπεδο της Καλλιθέας Καναλίων, η Λάρισα «σφράγισε» την επάνοδό της στις επαγγελματικές Κατηγορίες και τη Football League, έπειτα από επτάμηνη περιπλάνησή της στη Γ’ Εθνική.
Την Κυριακή (4/5) η ΑΕΛ νίκησε τον καταδικασμένο σε υποβιβασμό Όλυμπο με σκορ 2-0, στα πλαίσια της 27ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου, και εξασφάλισε και μαθηματικά την κατάκτηση της 1ης θέσης, του τίτλου και του προβιβασμού στην επόμενη Κατηγορία. Η πρωτοπόρος ομάδα από τη Θεσσαλία απέχει πλέον 12 βαθμούς από τον 2ο της κατάταξης (και συντοπίτη της) Οικονόμο Τσαριτσάνης, διαφορά που φυσικά δεν ανατρέπεται στις τρεις αγωνιστικές που υπολείπονται για την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος.
Πάντως, οι Ολύμπιοι δεν αποτέλεσαν εύκολη λεία για την Κυπελλούχο της Γ’ Εθνικής. Το νεανικό συγκρότημα του Κώστα Νέτη προέβαλλε σθεναρή αντίσταση απέναντι σε έναν πολύ ποιοτικό αντίπαλο, στον οποίο δεν επέτρεψε να επιβάλλει το παιχνίδι του, αλλά στο τελευταίο 20λεπτο «λύγισε».
Οι Λαρισαίοι είχαν δοκάρι στο 30′, σε μακρινό σουτ του Γκούρτσα, ενώ το 0-1 σημειώθηκε στο 70′ με κεφαλιά του Μπλέντι. Το τελικό 0-2 διαμορφώθηκε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων με εκτέλεση πέναλτι του Γκούρτσα, το οποίο κέρδισε ο Μπουσινάκης.
Να επισημάνουμε ότι έπειτα από αρκετό χρονικό διάστημα, έκανε την επανεμφάνισή του με τη φανέλα του Ολύμπου ο Κώστας Γκερέκος, έχοντας ξεπεράσει τον σοβαρό τραυματισμό του. Επίσης, με την ομάδα της Λάρισας αγωνίστηκε ο Κερκυραίος μεσοεπιθετικός Θανάσης Πατινιώτης, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε για τρία χρόνια στους «βυσσινί».
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Στέφανος Στεφάνου (της ΕΠΣ Θεσπρωτίας) και βοηθοί του οι Βασίλης Αντωνίου και Θανάσης Θανασιάς (της ΕΠΣ Ηπείρου).
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Α.Π.Σ. ΟΛΥΜΠΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (Κώστας Νέτης): Βάρελης, Βάγιας, Βασιλάκης, Πανδής, Γκερέκος (76′ Τριβυζάς), Κούδας, Βλάχος, Καλούδης (71′ Κουρής), Γαστεράτος, Βλάσσης (86′ Καρύδης), Παππάς.
Α.Ε. ΛΑΡΙΣΑ (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Σικαλιάς, Σιάκκας, Κορομηλάς, Καρανίκας, Αραμπατζής, Νεμπεγλέρας, Τσεμπερίδης, Πατινιώτης (74′ Μπουσινάκης), Καρακατσάνης (62′ Μπλέντι), Στεφανίδης (90΄Γαρυφαλλόπουλος), Γκούρτσας.














