Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα (12/7) η προγραμματισμένη άτυπη δια ζώσης συνάντηση μεταξύ Προέδρων, αλλά και αντιπροσώπων, ομάδων ποδοσφαίρου της Γ Εθνικής. Η συγκέντρωση διεξήχθη στον υπαίθριο χώρο του Αλεξάνδρειου Μέλαθρου, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, μετά από πρωτοβουλία του ισχυρού παράγοντα του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων Ημαθίας, Δημήτρη Παπαδοπούλου.
Τα κυριότερα προβλήματα, εξέθεσε ο «οικοδεσπότης» κ. Παπαδόπουλος, κατά τον αρχικό του χαιρετισμό και τα οποία είναι :
Η ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης των ομάδων. Η λειτουργική διαμόρφωση με λιγότερο αριθμό ομίλων με περισσότερες ομάδες. Εισήγηση για κατάργηση του κοστοβόρου παράβολου συμμετοχής των ομάδων. Το υψηλό κόστος των νέων δελτίων των ποδοσφαιριστών, με την πρόταση να αφορά μείωση στο ήμισυ. Τα προβλήματα των υπέρογκων πειθαρχικών προστίμων (κάρτες). Η μείωση του εξοδολογίου των διαιτητών, με ορισμούς από όμορους Νομούς.
Στη συνέχεια, ακούστηκαν προτάσεις και απόψεις Προέδρων ,αλλά κι εκπροσώπων των υπολοίπων συλλόγων με την παρακάτω σειρά:
Ασαργιωτάκης Ιωάννης (ΑΟ Πόρος Ηρακλείου), Ιωακείμ Λάμπρος (Ηρακλής Λάρισας), Απατζίδης Χαράλαμπος (Θερμαϊκός Θέρμης), Σταμίδης Γεώργιος (Ποσειδών Μηχανιώνας), Δανιηλίδης Θεόδωρος (Αναγέννηση Γιαννιτσών), Χουρσουζίδης Πολύκαρπος (Αστέρας Αλεξάνδρειας), Κερλίδης Ιωάννης (προπονητής), Κουσίδης Δημήτριος (ΑΕ Ποντίων Κοζάνης), Τσιόπλης Ευάγγελος (Καληράχη Γρεβενών) Χατζηβασίλης Άλκης (ΠΟ Ελασσόνας), Γιαννόπουλος Απόστολος (ΑΠΟ Φήκης Τρικάλων).
Εν κατακλείδι, συμφωνήθηκε η σύσταση 7μελούς συντονιστικής επιτροπής, με αρμοδιότητα τη συγκέντρωση και υποβολή των προβλημάτων των ομάδων στην ΕΠΟ και στην Πολιτεία. Μία επιτροπή, με άμεσο στόχο να καταστεί μελλοντικά ως θεσμικό όργανο. Τα πρώτα τέσσερα μέλη που ορίστηκαν είναι:
Ασαργιωτάκης Ιωάννης
Ιωακείμ Λάμπρος
Παπαδόπουλος Δημήτριος
Απατζίδης Χαράλαμπος
Αναμένεται η συμπλήρωση με επιπλέον τρία μέλη, ενώ νέα συνάντηση των παραγόντων των σωματείων συμφωνήθηκε για τα τέλη Αυγούστου στη Λάρισα.
Πηγή: «MIKRI LIGA.COM»