Τα αστέρια βρίσκονται πάντοτε ψηλά. Αλλά τούτος ο Αστέρας, είναι πολύ χαμηλά! Πιο χαμηλά, δεν γίνεται…
Τελευταίος στον βαθμολογικό πίνακα του 2ου Ομίλου είναι, πλέον, από το απόγευμα της Κυριακής (12/3) ο Αστέρας Πετριτή, μετά τη νέα ήττα του στη Γ’ Εθνική, τούτη τη φορά εκτός έδρας από τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας με σκορ 1-0, στο ντέρμπι ουραγών της 22ης αγωνιστικής. Η κερκυραϊκή ομάδα, σε ένα από τα πιο σημαντικά, κρίσιμα και καθοριστικά παιχνίδια της σαιζόν, δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και τώρα πια, η παραμονή στην Κατηγορία έχει γίνει μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση…
Το «συγκρότημα» του Γιάννη Χονδρογιάννη βρίσκεται στον… πυθμένα της κατάταξης (16η θέση), «αντικαθιστώντας» τον Αχιλλέα. Ο οποίος, με το «τρίποντο» που κατέκτησε, όχι μόνο «ξεκόλλησε» -έπειτα από πολύ καιρό- από την τελευταία θέση, αλλά προσπέρασε και την Αμβρακία Κωστακίων, που -μαζί με τον Αστέρα- είναι στη δυάδα του υποβιβασμού.
Οι πιθανότητες σωτηρίας για το σωματείο της νότιας Κέρκυρας, μειώθηκαν μεν αισθητά, αλλά δεν έχουν εξανεμιστεί. Απομένουν ακόμη 8 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος και η κερκυραϊκή ομάδα χρειάζεται (απαραίτητα και άμεσα) ορισμένα θετικά αποτελέσματα, που θα της δώσουν βαθμολογική ανάσα.
Στον αγώνα που έγινε στο Δημοτικό γήπεδο της Νεοκαισάρειας, η ομάδα της Κατερίνης πίεσε στην αρχή του αγώνα για να σκοράρει κι έφτασε κοντά σ’ αυτό, αλλά τόσο τα σουτ του Μανίκα, όσο κι εκείνο του Νάκα, πέρασαν άουτ. Και με τους Κερκυραίους, από ‘κει και πέρα, να μην αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα στο παιχνίδι τους, στο πρώτο ημίχρονο.
Η έκβαση της αναμέτρησης κρίθηκε στο 47ο λεπτό. Σ’ εκείνο το χρονικό σημείο, οι γηπεδούχοι πέτυχαν με τον Λαζαρίδη το μοναδικό γκολ του ματς, το οποίο αποδείχθηκε αρκετό για να τους χαρίσει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Προηγήθηκε καλοχτυπημένο κόρνερ του Νάκα στο πρώτο δοκάρι, που το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο έμπειρος αμυντικός της ομάδας του Γιώργου Καμπερίδη.
Ο Αστέρας Πετριτή προσπάθησε να ανταποδώσει κι έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις του αγώνα, με τον Στούπα να φτάνει πολύ κοντά στο γκολ της ισοφάρισης, αλλά με τον νεαρό τερματοφύλακα του Αχιλλέα, Αλέξανδρο Κούζα, να κρατάει ανέπαφη την εστία του.
Έτσι, το 1-0 ήταν το τελικό σκορ στη Νεοκαισάρεια. Ίδιο σκορ με εκείνο της αναμέτρησης του Α’ Γύρου, στο ενωσιακό γήπεδο του Κανονιού,
με νικητή τότε τον Αστέρα, στο ντεμπούτο του Χονδρογιάννη στον πάγκο της ομάδας.
Διαιτητής του παιχνιδιού ήταν ο Κώστας Κοτσάνης και βοηθοί του οι Κώστας Τσακίρης και Μανώλης Παστιάδης (ΕΠΣ Δράμας).
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Αχιλλέας Νεοκαισάρειας (Γιώργος Καμπερίδης): Κούζας, Λαζαρίδης, Δερμίσης, Σκέντος, Πετρουζέλλης, Δημηνάς, Καμπερίδης, Τοπάλι, Λάϊος, Νάκας (80΄Φωκαΐδης), Μανίκας (90΄Παπαδόπουλος)
Αστέρας Πετριτή (Γιάννης Χονδρογιάννης): Ριγανάς, Καλούδης (46΄ Στούπας Δ.), Γεωργοπάλης Χρ., Στούπας Σπ. (70΄ Μπαμιόγλου), Τσιάβος, Καρβούνης, Γεωργοπάλης Ν., Γράντος, Τόμπρος, Γαστεράτος, Μάμαλος.
• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ













