Στον 5ο Όμιλο της Δ’ Εθνικής έχουν διεξαχθεί μόλις δύο αγωνιστικές. Και με το… «καλημέρα», οι ομάδες που εκπροσωπούν την Κέρκυρα στο συγκεκριμένο Πρωτάθλημα αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα με τους διαιτητές.
Στην πρεμιέρα, ο Νίκος Ρούσσος – Μπεκερτζής της ΕΠΣ Πρέβεζας άφησε από το 42′ την Κασσιώπη με δέκα παίκτες, στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Θεσπρωτό, αποβάλλοντας αυστηρώς με 2η κίτρινη κάρτα τον Νίκο Κονισπολιάτη. Μια απόφαση που στη συνέχεια στοίχισε στην κερκυραϊκή ομάδα, αφού παίζοντας για μεγάλο χρονικό διάστημα με αριθμητικό μειονέκτημα ήταν πολύ δύσκολο να επιβληθεί στον αγωνιστικό χώρο και να φτάσει στη νίκη. Έτσι, έμεινε στο 0-0 και απώλεσε δύο πολύτιμους βαθμούς.
Επίσης, ο Πρεβεζιάνος διαιτητής ανέχθηκε τις συχνές καθυστερήσεις που έκαναν οι παίκτες της ομάδας της Ηγουμενίτσας και όταν ο Πρόεδρος της Κασσιώπης, Χάρης Κουτσούρης, του διαμαρτυρήθηκε, εκείνος τον απέβαλλε από τον πάγκο της ομάδας.
Στη 2η αγωνιστική ήταν η σειρά του Ολύμπου να διαμαρτυρηθεί, και μάλιστα πολύ έντονα, για τη διαιτησία, στον εκτός έδρας αγώνα με τη Θύελλα Πετρωτού Τρικάλων. Πέτρα του… σκανδάλου ήταν ο Γιάννης Μπλούνας της ΕΠΣ Φθιώτιδας, ο οποίος έδωσε στο 50′ ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, χάρις στο οποίο πέτυχαν το γκολ της νίκης τους, επίσης «φόρτωσε» με κίτρινες κάρτες τους ποδοσφαιριστές της κερκυραϊκής ομάδας, ενώ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης σφύριξε τη λήξη του αγώνα τη στιγμή ακριβώς που οι Τάσος Παππάς και Θανάσης Τζιαφέρης έφευγαν μόνοι απέναντι από τον τερματοφύλακα Ζαφείρη και ήταν έτοιμοι να ισοφαρίσουν.
Ο Όλυμπος στη συνέχεια εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία γινόταν λόγος για «αλλοίωση αποτελέσματος», για «σφαγιαστική» και «κατευθυνόμενη» διαιτησία, ενώ η Διοίκηση ζήτησε από την ΚΕΔ την εξαίρεση στο εξής του Λαμιώτη διαιτητή Μπλούνα από τα παιχνίδια της ομάδας.
Στο Πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής δεν «μετράει» και τόσο πολύ το να έχεις καλή ομάδα. Διότι σε αυτό μετέχουν πολλοί σύλλογοι που είναι έμπειροι και δυνατοί, όχι τόσο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όσο στις διασυνδέσεις και το παρασκήνιο. Και υπάρχουν πάρα πολλοί διαιτητές οι οποίοι ανά πάσα στιγμή είναι επίφοβο πως θα κάνουν λάθη. Λάθη είτε ανθρώπινα, είτε εσκεμμένα. Λάθη από διαιτητική ανεπάρκεια, ή λάθη λόγω… αδύναμου χαρακτήρα!
Ήδη, από πάρα πολύ νωρίς, η Κασσιώπη και ο Όλυμπος έλαβαν το… μήνυμα! Μακάρι αυτό να ήταν το… κυρίως πιάτο και όχι απλώς ένα… πρόγευμα. Αλλά όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο, μάλλον είναι πολύ… ρομαντικός!
Όμως, ως αφελείς αναρωτιόμαστε: Αν τα όργανα ξεκίνησαν από τώρα, άραγε τι θα συμβεί όταν το… πανηγύρι θα πάρει φωτιά;
Χρήστος Γραμμένος