Πολύ θετικές εξελίξεις υπήρξαν στο τελευταίο διάστημα στον χώρο του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου και της κερκυραϊκής διαιτησίας, καθώς αποκαθίστανται και ομαλοποιούνται οι σχέσεις μεταξύ ΕΠΣ Κέρκυρας και Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας, και ξεκινάει πλέον μια περίοδος συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.
Η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης έχει ως ακολούθως:
Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στα γραφεία του αθλητικού κέντρου της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας και του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας.
Στη συνεδρίαση, που έγινε μέσα σε ένα κλίμα διάθεσης, συνεργασίας και συνεννόησης, πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις που προδιαγράφουν θετικά τις εξελίξεις στα θέματα διαιτησίας στο τοπικό ποδόσφαιρο.
Συγκεκριμένα, μετά από εισήγηση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Κ. αποφασίστηκαν και δρομολογούνται τα εξής:
– Συστήνονται νέες υποεπιτροπές, στα πλαίσια της επιτροπής διαιτησίας, που θα αποτελούνται από μέλη της επιτροπής διαιτησίας και άλλα στελέχη της διαιτησίας που θέλουν να βοηθήσουν στην επίτευξη των σκοπών της Ε.Π.Σ.Κ. (παρατηρητών και πειθαρχική).
– Συγκροτείται επιτροπή εκπαίδευσης των διαιτητών που θα απαρτίζουν οι εκπαιδευτές της επιτροπής διαιτησίας και δύο ακόμη μέλη παλιούς διαιτητές.
– Επανέρχονται και συμμετέχουν στις διαδικασίες της Επιτροπής διαιτησίας της Ε.Π.Σ.Κ. όλοι οι εν ενεργεία διαιτητές που για διάφορους λόγους παρέμειναν εκτός αγωνιστικής δραστηριότητας για μεγάλο χρονικό διάστημα.
– Πλαισιώνεται το σώμα παρατηρητών διαιτησίας με μη εν ενεργεία διαιτητές που δε συμμετείχαν μέχρι σήμερα στις δραστηριότητες του τοπικού ποδοσφαίρου, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες με ευθύνη του μέλους της επιτροπής διαιτησίας της Ε.Π.Ο., Γ. Δούρου.
– Τα μαθήματα και όλες οι δράσεις της διαιτησίας θα γίνονται πλέον με ευθύνη της επιτροπής διαιτησίας στα γραφεία του Σ.Δ.Π. Κέρκυρας.
Όλες αυτές οι αποφάσεις ανοίγουν νέους δρόμους οικοδόμησης της αναγκαίας ενότητας, συνεργασίας και συστράτευσης όλων των φορέων του τοπικού ποδοσφαίρου με στόχο την αναβάθμισή του.
Για το Δ.Σ,
Ο Πρόεδρος, Ανδρέας Προβατάς
Ο Γεν. Γραμματέας, Παναγιώτης Ποζίδης