Πριν από τρεις εβδομάδες ο προπονητής Γρηγόρης Τσιτούρας είχε καταγγείλει στα Μέσα Ενημέρωσης την φραστική (και όχι μόνο) επίθεση που -όπως υποστήριξε- δέχθηκε από τον διεθνή διαιτητή Τάσο Κάκο, στις 17 Απριλίου, στα αποδυτήρια των διαιτητών του γηπέδου της ΕΠΣ Κέρκυρας στο Κανόνι, μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας του (ΑΕ Καναλίων) με τον ΑΟ Κέρκυρα, στον Τελικό του Παιδικού Πρωταθλήματος.
Ο Λαμιώτης τεχνικός είχε προαναγγείλει τότε πως θα προβεί στην καταγγελία του επεισοδίου και στα αρμόδια όργανα, κάτι στο οποίο φάνηκε… συνεπής! Άφησε πρώτα να περάσουν οι γιορτινές μέρες του Πάσχα, στη συνέχει πήγε με την παιδική ομάδα της ΑΕ Καναλίων στο τουρνουά του Ατέρμωνα στο Κιλκίς (από 26 Απριλίου έως 1η Μαϊου) και όταν επέστρεψε στην Κέρκυρα ασχολήθηκε με το περιστατικό που είχε συμβεί με τον Κάκο.
Την προηγούμενη εβδομάδα, μέσα σε ένα τετραήμερο (από 3 μέχρι 6 Μαϊου) ο Γρηγόρης Τσιτούρας προσέφυγε σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Έκανε καταγγελία στην ΕΠΟ (με κοινοποίηση στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας), καθώς επίσης και στην ΕΠΣ Κέρκυρας (με κοινοποίηση στην Επιτροπή Διαιτησίας), αλλά και στον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας.
Να σημειωθεί ότι ο Σύνδεσμος Προπονητών Κέρκυρας, όπως μας ανέφερε ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Πέτρος Δημάκος, θα ασχοληθεί με το θέμα στην αμέσως επόμενη συνεδρίασή του και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες, ενώ ήδη η καταγγελία του Τσιτούρα έχει κοινοποιηθεί στην Ομοσπονδία Προπονητών Ποδοσφαίρου Ελλάδας.
Ο Γρηγόρης Τσιτούρας, στα όργανα που προσέφυγε για να καταγγείλει το συμβάν με τον Τάσο Κάκο, ζητάει επίσημη γραπτή απάντηση ή τοποθέτηση και πήρε αριθμό πρωτοκόλλου. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μας είπε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω, ούτε θα εγκαταλείψει το ζήτημα και πως εάν δεν του δοθούν επίσημες απαντήσεις, τότε θα επανέλθει με υπομνήματα.
Χρήστος Γραμμένος