Αλλαγή… σκυτάλης στην προεδρεία του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας. Και παράλληλα, αλλαγή σελίδας! Ο παλαίμαχος διαιτητής Κέρκυρας και τέως Γενικός Γραμματέας της ΟΔΠΕ, Ιωακείμ (Μάκης) Γεωργούδης, δικηγόρος στο επάγγελμα, αποτελεί τον νέο Πρόεδρο του συνδικαλιστικού οργάνου των διαιτητών του νομού μας, διαδεχόμενος τον Στέφανο Ασπιώτη. Κάτι που το CorfuCorner είχε προαναγγείλει 11 μέρες πριν τις εκλογές!
Το βράδυ της Δευτέρας (16/7) πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου, στο ΕΑΚ Κέρκυρας, η έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΔΠΚ, η οποία ήταν επαναληπτική, καθώς την προηγούμενη μέρα δεν υπήρξε απαρτία.
Πρόεδρος της Γ.Σ. ήταν ο απερχόμενος Πρόεδρος του Συνδέσμου, ο Στέφανος Ασπιώτης. Η διαδικασία κύλησε ομαλά και σε πολύ ήρεμους τόνους, αλλά και με σχετικά μικρή συμμετοχή μελών (μη ξεχνάμε ότι στην τελευταία τριετία έγιναν πολλές διαγραφές). Ο Οικονομικός και ο Διοικητικός Απολογισμός εγκρίθηκαν ομόφωνα και ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες, μέσα από τις οποίες προέκυψε το καινούργιο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο αμέσως συγκροτήθηκε σε σώμα, για εξοικονόμηση χρόνου. Σημειώνεται ότι ο κ. Ασπιώτης δεν είχε θέσει υποψηφιότητα.
Συνολικά, τρία μέλη αποχώρησαν από το προηγούμενο Συμβούλιο (Στέφανος Ασπιώτης, Γιάννης Γαρνέλης και Κώστας Σπυρίδωνος), ενώ οι… νεοφερμένοι είναι επίσης τρεις (Μάκης Γεωργούδης, Χρύσανθος Τσαγκαρόπουλος και Κώστας Λάσκαρης, ο τελευταίος ήταν αναπληρωματικό μέλος στο απερχόμενο Δ.Σ.). Τέλος, διατηρήθηκαν στο Συμβούλιο τα εξής έξι μέλη: Τάσος Κορίκης, Κώστας Πρωτοψάλτης, Περικλής Γιούργας, Γιώργος Αρμενιάκος, Θοδωρής Λέζος και Πολύβιος Μοναστηριώτης.
Είναι άξιο επισήμανσης το ότι στο 9μελές Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαιτητών, τα πέντε μέλη είναι εν ενεργεία ρέφερι! Πρόκειται για τους διαιτητές Θ. Λέζο, Γ. Αρμενιάκο, Π. Γιούργα, Αν. Κορίκη και τον βοηθό διαιτητή Κ. Λάσκαρη.
Τέλος, να αναφέρουμε ότι στη νέα Διοίκηση του Συνδέσμου Διαιτητών δίνουν το «παρών» οι πατήρ και υιός Μοναστηριώτης (Αχιλλέας και Πολύβιος).
Η σύνθεση του καινούργιου Δ.Σ., όπως προέκυψε από τις εκλογές της 16ης Ιουλίου, έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Ιωακείμ Γεωργούδης
Α’ Αντιπρόεδρος: Χρύσανθος Τσαγκαρόπουλος
Β’ Αντιπρόεδρος: Αναστάσιος Κορίκης
Γενικός Γραμματέας: Γιώργος Αρμενιάκος
Ειδικός Γραμματέας: Θεόδωρος Λέζος
Ταμίας: Περικλής Γιούργας
Έφορος Λέσχης: Κώστας Λάσκαρης
Μέλη: Κώστας Πρωτοψάλτης, Πολύβιος Μοναστηριώτης
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχθηκαν οι Χριστόδουλος Προβατάς, Αχιλλέας Μοναστηριώτης και Κώστας Λέσσης.
Χρήστος Γραμμένος