• Κείμενο: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
Για σχεδόν έξι εβδομάδες ο Κώστας Τόμπρος δεν θα δίνει το «παρόν» στους αγώνες των τοπικών διοργανώσεων, αφού τελεί υπό τιμωρία από την Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Κέρκυρας.
Ο 31χρονος ρέφερι κλήθηκε σε απολογία, για την παρουσία του στο πρόσφατο παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής της Α1′ τοπικής Κατηγορίας μεταξύ Ολυμπιάδας – Αστέρα Πετριτή, το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, στο γήπεδο των Καρουσάδων, έχοντας τις κατηγορίες της πλημμελούς σύνταξης του Φύλλου Αγώνα και της λογομαχίας του με φίλαθλο της φιλοξενούμενης ομάδας. Για το τελευταίο, όπως πληροφορηθήκαμε, τον κατήγγειλε το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης, Γιάννης Μουζακίτης, που παρέστη στο γήπεδο.
Η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΚ, κατά τη συνεδρίασή της την περασμένη Πέμπτη (30/1), κι αφότου προηγουμένως άκουσε τις απόψεις του Τόμπρου, αποφάσισε να τον θέσει σε διαθεσιμότητα για 40 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι έπαψε να παίζει από το σαββατοκύριακο που πέρασε (1-2/2) και θα ξανασφυρίξει στο τοπικό το σαββατοκύριακο 8-9 Μαρτίου.
Πάντως, αυτή η ποινή του Κερκυραίου διαιτητή δεν ισχύσει και για την ΚΕΔ της ΕΠΟ, επομένως, θα μπορεί σε αυτό το χρονικό διάστημα να ορίζεται κανονικά σε αγώνες της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.
Επί της ευκαιρίας, να αναφέρουμε ότι ο Κώστας Τόμπρος θα τύχει βραβεύσεων στο τέλος της εβδομάδας. Συγκεκριμένα, την προσεχή Παρασκευή (7/2) θα τιμηθεί από την ΕΠΣ Κέρκυρας, στην «5η Γιορτή του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου», για την παρουσία του στον πίνακα διαιτητών της Γ’ Εθνικής, ενώ την επόμενη μέρα (Σάββατο 8/2) θα βραβευτεί και από την Αναγέννηση Περιβολίου, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ομάδας, λόγω της ταχύτατης αξιολόγησής του και διαιτητικής προόδου του.
Στο μεταξύ, το σαββατοκύριακο που πέρασε (1-2/2) επανήλθε στους αγωνιστικούς χώρους ο Νίκος Κορακιανίτης, καθώς έληξε η ποινή του. Είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα από την Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣΚ για δύο μήνες, επειδή είχε ξεκινήσει χωρίς την ύπαρξη γιατρού στο γήπεδο, τον αγώνα του Βορείου Ομίλου της Β’ Κατηγορίας μεταξύ Βέλους Βελονάδων -ΠΑΟΚ.
Ο Κερκυραίος ρέφερι, και έφταιγε, αλλά και είχε πέσει θύμα παραπλάνησης! Διότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, περίμενε τον γιατρό, ωστόσο την τελευταία στιγμή, η γηπεδούχος ομάδα του παρουσίασε ως -δήθεν- γιατρό έναν… τύπο που κρατούσε ένα βαλιτσάκι. Ο Κορακιανίτης τους πίστεψε και άρχισε το ματς δίχως -πάνω στη βιασύνη του- να ελέγξει αν ο (φερόμενος ως) γιατρός ήταν όντως γιατρός. Κι αυτό αποτέλεσε το μεγάλο λάθος του!
Λίγο αργότερα, κι ενώ το παιχνίδι ήταν σε εξέλιξη, έκανε την εμφάνισή του στο γήπεδο ο πραγματικός γιατρός αγώνα, ο οποίος στο ημίχρονο αναγράφηκε στο Φύλλο Αγώνα, ενώ ο… ψευτογιατρός είχε εξαφανιστεί! Όπως μάθαμε, ήταν ο… υπεύθυνος της καντίνας του γηπέδου!!!
Το όλο σκηνικό υπέπεσε στην αντίληψη μελών του Δ.Σ. της ΕΠΣΚ, που βρισκόταν στο γήπεδο των Καρουσάδων, με συνέπεια την παραπομπή του Νίκου Κορακιανίτη στο πειθαρχικό της Επιτροπής Διαιτησίας και την επιβολή της ποινής δίμηνου αποκλεισμού από τους πίνακες.
Δηλαδή, ενώ κανονικά θα έπρεπε να τιμωρηθεί το γηπεδούχο σωματείο με μηδενισμό, αφαίρεση βαθμών και χρηματικό πρόστιμο, λόγω της απουσίας του γιατρού αγώνα, όπως συνέβη πρόσφατα με την περίπτωση τον Μέγα Αλέξανδρου, εν τέλει τιμωρήθηκε ο διαιτητής, διότι υπέπεσε σε σφάλμα! Ανεξάρτητα που τον κορόιδεψαν…
Επανήλθε στα κερκυραϊκά γήπεδα ο Νίκος Κορακιανίτης












